KAOS NA ZOI-ju / Više od 45 pozitivnih odmah na startu Igara: Među pozitivnim i Lea Jugovac; 'Na moju žalost nisam mogla voziti'

Image
Foto: Profimedia

'Na moju veliku žalost nisam mogla vozit. Jučer sam dobila vijest da sam pozitivna, pa onda da je nalaz graničan i morala sam poštivati proceduru'

5.2.2022.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska snowboarderica Lea Jugovac imala je rubni nalaz testiranja na koronavirus i nije nastupila u kvalifikacijama discipline slopestyle na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Image
NIJE NI POČELO, A VEĆ SKANDAL /

Novinara odvukli usred prijenosa uživo: Javnost šokirana reakcijom zaštitara na ZOI-ju; Voditeljica nije vjerovala čemu svjedoči

Image
NIJE NI POČELO, A VEĆ SKANDAL /

Novinara odvukli usred prijenosa uživo: Javnost šokirana reakcijom zaštitara na ZOI-ju; Voditeljica nije vjerovala čemu svjedoči

Graničan nalaz

Nalaz mlade Riječanke neposredno prije natjecanja je bio negativan, ali je potrajalo dok su stigli rezultati nalaza, pa je odlučeno da ipak ne nastupi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na moju veliku žalost nisam mogla vozit. Jučer sam dobila vijest da sam pozitivna, pa onda da je nalaz graničan i morala sam poštivati proceduru. Bila sam izolirana i tek sam danas ujutro mogla u Olimpijsko selo, koje se nalazi četiri sata vožnje od Pekinga. Eto,  morala sam propustiti i ceremoniju otvaranja, a sada i natjecanje", kazala je Jugovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lea bi svoj premijerni olimpijskim nastup trebala imati 14. veljače, kada je na rasporedu disciplina big-air. 

Inače, najbolja u kvalifikacijama slopestylea bila je Zoi Sadowski Synnott s Novog Zelanda (86.75) ispred Japanke Kokomo Murase (81.45).Temperatura zraka u snježnom parku Zhangjiakou Genting pala je na -20,4 stupnjeva do kraja prve vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale najboljih 12 u ovoj disciplini održava se u nedjelju 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

No, organizatori Zimskih olimpijskih igara u Pekingu objavili su da su prvog službenog dana natjecanja otkrili 45 novih infekcija novim koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strogi protokoli

Među njima je bilo 25 zaraženih među natjecateljima ili članovima delegacija.

Od 23. siječnja organizatori su otkrili 353 pozitivna testa. Svi sudionici, sportaši, suputnici, novinari, kao i djelatnici Organizacijskog odbora Igara i članovi međunarodnih sportskih saveza koji sudjeluju u projektu moraju se svakodnevno testirati na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska olimpijska momčad na 24. Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Zaražene osobe koje ne pokazuju znakove bolesti moraju ići u izolaciju koju mogu napustiti ako imaju  dva negativna PCR testa u razmaku od najmanje 24 sata, a nakon deset dana izolacije dovoljan je jedan negativan test.

Nijemac Eric Frenzel, trostruki olimpijski prvak u nordijskoj kombinaciji koji je bio pozitivan na Covid-2019 po dolasku u Peking, morao je odustati od prvog natjecanja na Olimpijskim igrama zakazanog za srijedu, objavila je njemačka delegacija u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov sunarodnjak Terence Weber također mora odustati od natjecanja koje se održava u Zhangjiakouu. Obojica su bili pozitivni na Covid-19 u četvrtak po dolasku u Peking i dio su grupe od šest članova njemačke delegacije koji su bili pozitivni pri dolasku.

Frenzel i Weber izolirani

Frenzel i Weber izolirani su od prvog pozitivnog testa i nitko se oko njih ne smatra "kontaktom", objavio je Njemački olimpijski odbor u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frenzel (33) je osvojio je dva olimpijska zlata na Olimpijskim igrama 2018. (mala skakaonica i 10 km pojedinačno i mala skakaonica/ekipno) i broncu u trećoj disciplini (velika skakaonica/pojedinačno).

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sa Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010. ima broncu u timskom natjecanju, a na ZOI u Sočiju 2014. osvaja prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini mala skakaonica i srebro u timskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zdravstvenom protokolu organizatora Olimpijskih igara Frenzel i Weber će za izlazak iz izolacije i mogućnost sudjelovanja u drugim natjecanjima, posebice na velikoj skakaonici 15. veljače, morati imati dva negativna PCR testa, napravljena u razmaku od najmanje 24 sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo