U ČETVRTFINALU OI NAS ČEKA PAKAO / Moćna Španjolska potopila Barakude i poslala ih u vaterpolsku noćnu moru: Nevjerojatni mladi Aguirre nas je uništio

Image
Foto: Profimedia

Moćna Španjolska potopila Barakude i poslala ih u vaterpolsku noćnu moru - Mađarsku

2.8.2021.
9:34
Profimedia
VOYO logo

Skupina B Olimpijskih igara, 5. kolo

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1)

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan 1, Joković, Bukić 2, Vukičević, Miloš, Vrlić, Fatović 1, Lončar, Bušlje, Garcia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA: Aguirre (10 obrana); Munarriz 1, Granados 2, De Toro, Larumbe, Famera 1, Perrone, Sanahuja 1, Fernandez, Tahull 1, Mallarach 1, Bustos 1

"Španjolci su bili bolji, mi smo imali problema u pozicijskom napadu, puno loših pokušaja. Znamo što nas čeka. Pozabavit ćemo se time odmah večeras. Čeka nas Mađarska, TOP reprezentacija, strašan obračun. Znamo što mogu i imaju. Naš pozicijski napad nije bio dobar, moramo se dobro spremiti", kazao je za HRT Ivica Tucak nakon utakmice i bio je u pravu. Prema aktivnosti prema naprijed, a ta N zona Španjolaca nasuprot šuteva Barakuda bez energije, u ponedjeljak ujutro u 5. kolu skupine B OI nije moglo drugačije. Sad moramo dobiti Mađare, moramo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NAPRAVIO JE NEMOGUĆ POTEZ' /

Hrvat pojasnio razloge šokantnog poraza, njegov trener u nevjerici: 'Gorak okus u ustima'

Image
'NAPRAVIO JE NEMOGUĆ POTEZ' /

Hrvat pojasnio razloge šokantnog poraza, njegov trener u nevjerici: 'Gorak okus u ustima'

Tucak: 'Idemo u rovove'

"Poštedio sam Obradovića, nema bolji i bit će tu za Mađarsku. On nam je nedostajao, idemo u rovove, tko živ a tko mrtav", istaknuo je Tucak.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izgubila je od Španjolske sa 4-8 (1-2, 0-1, 2-4, 1-1) te se tako u četvrtfinale plasirala kao drugoplasirana. Mladi španjolski golman Aguirre uništio nas je sa 10 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, a po jedan gol su dodali Marko Macan i Loren Fatović, dok je dva gola za Španjolsku postigao Alvaro Granados. Bukić je sad na 13 golova za Hrvatsku na turniru.

Dvoboj Hrvatske i Španjolske odlučivao je o pobjedniku skupine B, Hrvatskoj je bila potrebna isključivo pobjeda, dok je Španjolskoj i remi osiguravao vrh, a samim time i slabijeg suparnika u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka sve nekako krivo

Od samoga početka stvari u bazenu su krenule u krivom smjeru po Hrvatsku, već u prvoj minuti Španjolska je povela iz peterca kojega je realizirao Granados, a Španjolci su bili uspješni i u svom drugom napadu te preko Famere poveli sa 2-0. Imao je Granados priliku iz još jednog peterca nakon samo dvije i pol minute povisiti na 3-0, no odličnom se obranom istaknuo Bijač.

No, igra u napadu nije funkcionirala, što spor protok lopte, što nesrećea i pogođene vratnice, a što i odlični 19-godišnji španjolski vratar Aguirre bili su razlog da je Hrvatska prvi pogodak postigla tek 56 sekundi prije kraja prve četvrtine preko Bukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini napad je bio još slabiji, Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak, dok je Španjolska postigla jedan preko Sanahuje.

Početak treće četvrtine bio je napadački najbolji, Macan i Bukić uspijevali su pogađati za 2-3 i 3-4, no Španjolci su odmah odgovarali preko Granadosa i Mallaracha, a kada su Tahull i Munarriz "probili" Bijača u završnici tog dijela igre i odveli Španjolsku do prednosti od 7-3 pitanje pobjednika bilo je odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini

Posljednja četvtina bila je tek puko odrađivanje posla.

Španjolska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s pet pobjeda iz pet susreta, Hrvatska je završila kao druga sa šest bodova, koliko je skupila i treća Srbija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom susretu, dok je plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala Crna Gora s četvrte pozicije s četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske koja je završila na trećem mjestu u skupini A, dok će Španjolska igrati protiv SAD-a. Preostala dva para četvrtfinala su Grčka - Crna Gora i Italija - Srbija. Termini doigravanja susreta bit će objavljeni kasnije.

GOTOVA JE UTAKMICA: 2-8 REALIZACIJA IGRAČA VIŠE HRVATSKE, 4-8 ŠPANJOLSKE - tu je ključ poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja četvrtina.

2.41 - Bustos prolazi za 8-4. 4-7 realizacija Španjolaca kod igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3.06 - Munarriz šutira na gol, Marcelić mu brani.

4.13 - Bukić traži dalji kut, opet ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5.23 - Loren Fatović smanjuje na 7:4.

7.12 - Luka Bukić promašuje. Za sad je na 13 golova ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7.39 - Marcelić je ušao na golu Hrvatske.

8.00 - Napad je za Španjolsku. Ponovno su bili brži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:3 je završila 3. četvrtina. 2-7 imamo igrača više, 3-6 Španjolci. Tri uzastopna nerealizirana igrača više, e vidite protiv Španjolske to ne ide.

Počinje treća četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguirre je uzeo 10. obranu. Strašno strašno strašno...

Munarriz Egana nam zabija za 7:3 Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0.53 - Maro Joković pokušao je s 9 metara, Aguirre je uzeo 9. obranu.

2.41 - Bušlje promašuje s tri metra, Aguirre mu je moćno obranio, postaje nam taj mali problem. Imamo 2-7 realizaciju, Aguirre je na 8 obrana, tri uzastopna nismo realizirali. Eto, tako je to protiv netipične Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3.51 - Luka Bukić promašuje a slijeve strane, Aguirre mu brani točnije.

4.05 - Time-out traži Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.23 - Opet iz odbijanca primamo gol. Perone za prvi put +3 Španjolske.

5.32 - Opet Furija zabija i odlazi na +2 - 5:3. Imaju 3-6 igrača više. Bušlje nažalost ima dva isključenja kod nas.

5.59 - Luuuukaaaaa Bukić lijevom rukom za opet -1. Nema respekta prema španjolskom bloku a još više prema Unaiju Aguirreu.

6.12 - Granados Ortega, prvi strijelac turnira, izvukao je sad s lijeve strane, zavukao loptu ispod Bijača. To mu je drugi gol na utakmici, ponovno +2 za Španjolce (4:2).

Marko Macan zabija za Hrvatsku, za -1 odnosno 3:2 Španjolske. To mu je drugi gol na turniru. Ima 1-1 realizaciju, ali i dva isključenja.

7.45 - Xavi Garcia odradio je svoje ali nema gola. Napad je za Hrvatsku.

8.00 - 2-4 igrač više za Španjolce, Hrvatska 1-3. Španjolska ima loptu.

Gotova je i druga četvrtina. 3:1 za Španjolsku.

Druga četvrtfina:

1.55 - Neće pa neće, prvo Fatović pa nakon njega i Macan promašuju, točnije petu obranu je uzeo Unai Aguirre. Kako taj mladić brani, strašno...

3.17 - Idemo pripremiti pravu akciju, ali ništa od toga. Ne izgleda ovo dobro. Španjolci blokom zaustavljaju naše pokušaje.

3.46 - Španjolska vodi 3:1. Nije dobro...

4.06 - Bušlje radi isključenje na vanjskoj poziciji.

6.05 - Bušlje je pogodio okvir gola, morao je Andro šutirati. Sad uzbuđenja u bazenu.

6.41 - Bušlje je pokušao lobati, ali bez uspjeha. Igramo prestatično, premalo uplivavanja, kretanja...

7.04 - Bukić i Lončar puno rade u obrani.

7.36 - Bušlje iz kontakta promašuje. Loše...

Prvu loptu ima Hrvatska. Salauka nije bio brži od Luke Bukića.

Počela je utakmica - 1. četvrtina

0.04 sekunde: Fatović je promašio za 2:2 na kraju prve četvrtine. 1-3 imamo igrača više, 1-2 Španjolci u tom segmentu. Ne odgovaraju nam. Igraju atipično...

0.56 - Luuukaaaa Bukiiiććć zabija za 2:1. Prvi gol Barakuda, zrela je njegova partija na ovom turniru. To mu je 12 gol na Igrama.

1.06 - Hrvatska ima drugog igrača više.

1.54 - Maaarko Bijjjaaačččč nas drži u igri. Bravo, sad je skinuo čisti zicer.

2.54 - Vukičević nije pogodio, skinuo mu je Aguirre, koji je protiv Kazahstana imao čak 17 obrana. Nije dobro da ga razbranjujemo.

4.22 - Imamo napad za makar smanjenje. Fatoviću brani Unai Aguirre.

4.54 - Lončar je pogodio okvir gola, ali izrađena je bila akcija i to je dobro.

5.11 - Bijač sad sjajno brani.

Detoro je izbacio Vrlića van. Ima li gola, Bijač je iščupao ali ipak nije. 2:0 za Španjolce koji koriste svog prvog igrača više.

Španjolci vode 1:0.

7.30 - Španjolska je na isteku napada zaradio peterac. Macan je skrivio na Depou.

Prvi kreću Španjolci, bili su brži. Zagrljaj Hrvata uoči početka dvoboja, nadamo se kako će biti sretan.

8.27 - Treba pripaziti s isključenjima, sad kad nema Obradovića u rotaciji. Inače, Španjolci su na turniru dosad pokazali najviše.

8.25 - Ustanite dame i gospodo, na redu je "Lijepa naša".

8.24 - Na redu su himne. Prva je Španjolska.

8.22 - Marcelić je po prvi put u sastavu. Znači, imamo dva golmana u zapisniku.

8.00 - Kako je i najavio izbornik Ivica Tucak nakon Srbije, danas ćemo biti bez našeg ponajboljeg igrača Paula Obradovića koji ima velikih problema s bolovima u rebrima i odlučio ga je poštedjeti za današnju utakmicu. Španjolci su iznenađujuće izvan sastava ostavili prvog golmana Lopeza Pineda, no zamjena mu je strašna mlada nada Unai Aguirre.

Vaterpolisti Hrvatske, nakon pobjede 14:12 u srazu sa Srbijom kojom je izboreno četvrtfinale turnira, natjecanje po skupinama zatvaraju utakmicom protiv Španjolske. Obradović, barem se tako očekuje, trebao bi biti pošteđen u ovom dvoboju.

Među osam najboljih

Hrvatska je četvrtfinalu, u krugu osam najboljih momčadi na Igrama i to je najbitnije u ovom trenutku. Preostaju još tri utakmice ali sada je najveća, pa i ključna ona koja je pred nama u nokaut fazi. Četvrtfinalna koja vas vodi u krug izravnih kandidata za odličje ili vas baca u poredak za 5. do 8. mjesta. No, prije toga, Španjolska se mora riješiti.

Hoćemo Amerikance!

Ovaj dvoboj će biti stoga bitan za samopouzdanje. Dva poraza na turniru ne bi izgledalo dobro za našu momčad. Uz to, ako dobijemo u četvrtfinalu idemo na SAD, dok u slučaju poraza na Mađarsku. Mađare ne bi smo htjeli, bolje Amerikanci.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo