'NAPRAVIO JE NEMOGUĆ POTEZ' / Hrvat pojasnio razloge šokantnog poraza, njegov trener u nevjerici: 'Gorak okus u ustima'

Image

Već ima iza sebe iskustvo jednih Igara

2.8.2021.
8:07
VOYO logo

Hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Image
LUDI DAN U TOKIJU /

Vaterpolisti poraženi, Maričić i Gorša bez medalje, Starčević izgubio u velikoj drami, Sandru završila na četvrtom mjestu

Image
LUDI DAN U TOKIJU /

Vaterpolisti poraženi, Maričić i Gorša bez medalje, Starčević izgubio u velikoj drami, Sandru završila na četvrtom mjestu

Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodova u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguć potez

"Ja sam vodio i nisam znao koliko je dokraja, a on je napravio jedan nemogući potez. Skočio je, a ja sam ga iskontrolirao i ušao u bacanje. Bio sam siguran da ću dobiti bodove za bacanje, a suci su to bodovali kao njegovo bacanje bez moje kontrole. Njemu su obje noge bile u zraku, a ja, da sam znao koliko je dokraja ostalo vremena, vjerojatno ne bih ušao u bacanje, već bih ostao stajati. Teoretski, suci su mogli dosuditi meni četiri boda, a njemu dva, a oni su bodove dali samo njemu. Nikad na ovakav način nisam izgubio meč.  Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekunde", izjavio je vidno utučeni Starčević, koji sada čeka eventualnu pobjedu Iranca u polufinalu protiv Mađara Lorinza, kako bi dobio priliku ući kroz repasaž u borbu za broncu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Da sam dobio Iranca, ja bih bio prilično siguran da ću osvojiti medalju. I ukoliko bi izgubio s Mađarom, imao bih borbu za broncu s japanskim hrvačem, koji je slabiji od mene. Ne vjerujem da će Gezaei dobiti Lorincza, a ako ga i pobijedi onda bih u repasažu imao Kubanca, pa Mađara, koji je puno bolji borac od Japanca. A to je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete", kazao je Starčević, borac za kojeg su listom svi hrvatski novinari kazali da bi upravo njega najradije vidjeli s medaljom iz Tokija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Božo Starčević već ima iza sebe iskustvo jednih Igara, onih u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale.

nevjerojatna greška

"Hrvanje je težak sport i tko god je ovo gledao shvaća o čemu se radi. Od samog skidanja kilograma do borbi koje su nemilosrdne, ali za sam vrh ti treba sportske sreće. Na velikim natjecanjima uvijek pokažem dobro hrvanje i uvijek se nešto dogodi. Olimpijske igre me neće, ali me u nešto drugo u životu hoće. Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije", kazao je veliki borac Starčević nakon izgubljene borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Tokiju je s njim i njegov brat, ujedno i trener Nikola Starčević, koji je bio šokiran.

"Ma ovo je nevjerojatno, napravio je grešku u zadnjih pet sekundi. Gorak okus u ustima. Irancu je to bio jedna jedina šansa, kad gubiš u zadnjim sekundama onda skočiš na nekoga. I prošlo mu je", kazao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo