LUDI DAN U TOKIJU / Vaterpolisti poraženi, Maričić i Gorša bez medalje, Starčević izgubio u velikoj drami, Sandru završila na četvrtom mjestu

Image
Foto: Profimedia

Raspored nastupa Hrvata 2. kolovoza na OI

2.8.2021.
12:11
Profimedia
VOYO logo

Jedanaestog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju hrvatski sportaši nastupaju će u šest sportova: atletici, hrvanju, jedrenju, kajaku na mirnim vodama, streljaštvu i vaterpolu.

UŽIVO

Kiša zaustavila Sandru

13:46 - Jaka kiša privremeno je prekinula finale bacanje diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Sandra Perković je nakon dvije serije bila peta s rezultatom 62.53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vodstvu je Amerikanka Valerie Allman koja je u već u prvoj seriji bacila 68.98 metara. Druga je Kubanka Yaime Perez sa 65.72, dok je treća Njemica Kristin Pudenz s rezultatom 65.34.

Četvrtu poziciju drži Portugalka Liliana Ca sa 63.93, dok Sandra drži peto mjesto sa 62.53 iz prve serije. U drugom pokušaju je pogodila mrežu. Više o tome pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:08 - Sandra Perković bori se za treće zlato na Olimpijskim igrama. Više o tome OVDJE.

Maričić šesti, Gorša peti

10:47 -Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša ostvario je svoj najbolji olimpijski plasman osvojivši peto mjesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom, u disciplini trostav, dok je u svom debiju na OI Miran Maričić osvojio šesto mjesto, a naslov olimpijskog pobjednika s novim svjetskim rekordom u finalu (466,0 krugova) pripao je Kinezu Changhongu Zhangu. Više o natjecanju pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:35 - Petar Gorša i Miran Maričić izbjegli su eliminaciju u zadnjim hicima te su peti i šesti. Ide posljednja serija koja će odlučiti o konačnom poretku.

Počelo finale

9:50 - Miran Maričić i Petar Gorša pucaju za medalju u kategoriji puška 50m trostav. Trenutačno drže osmo i sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolisti izgubili

9:34 - Hrvatski vaterpolisti izgubili su od Španjolske. O tome i oidućem suparniku više pročitajte OVDJE.

Zbog nedostatka vjerta plov za odličja klase 49-er odgođen za utorak

8:33 - Plov za odličja za jedriličarske klase 49-er na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kojemu je trebala nastupiti i hrvatska posada Šime i Mihovil Fantela, odgođen je za utorak zbog nedostatka vjetra na regatnom polju u Enoshimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim plova za odličja muških 49-era, za utorak je odgođen i plov za odličja ženskih 49-era, kao i po dva završna kvalifikacijska plova u klasama 470.

Tako će se u utorak u Enoshimi podijeliti četiri kompleta medalja jer će na programu biti i plovovi za odličja u klasama Finn za muškarce te za mješovite posade klase Nacra 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči plova za odličja u klasi 49-er braća Fantela drže osmu poziciji bez izgleda za osvajanje medalje. 

Maričić i Gorša u finalu trostava

8:08 - Hrvatski strijelci Miran Maričić (24) i Petar Gorša (33) izborili su nastup u finalu discipline MK puška 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju, Maričić je u kvalifikacijama ostvario peti rezultat sa 1178 pogodaka, dok je Gorša bio sedmi sa 1176.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba naša strijelca bili su odlični u ležećem položaju u kojem su pogodili 397 od maksimalnih 400 krugova. U preostala dva stava Maričić je bio za po krug bolji od Gorše, u klećećem je pogodio 393, a Gorša 392, a u stojećem 388, a Gorša 387, no obojica su se plasirala u finale.

Maričiću su ovo prve OI te je nakon 25. mjesta u disciplini zračna puška 10 metara, u kojoj inače postiže bolje rezultate, ima i broncu sa svjetskog prvenstva 2018., zablistao u "kraljevskoj" disciplini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Goršu su ovo četvrte OI, a ovo će mu biti drugi nastup u finalu. Prije pet godina u Rio de Janeiru je bio sedmi u zračnoj puški, dok je u trostavu u Riju ostao prvi ispod crte, deveti. najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri Gorša je ostvario također na SP prije tri godine kada je bio srebrni i u zračnoj puški i u trostavu.

Ovo je posljednja disciplina programa streljaštva na OI u Tokiju i prva hrvatska finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Maričića i Gorše, u finale trostava plasirali su se Rus Sergej Kamenski s najboljim rezultatom kvalifikacija od 1183 pogodaka, Kinez Changdong Zhang (1183), Norvežanin Jon-Hermann Hegg (1181), Srbin Milenko Sebić (1180), Ukrajinac Serhij Kuliš (1178) i Bjelorus Jurij Ščerbacevič (1176).

Finale je na programu od 9.50 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorčinović bez polufinala

06.56 - Hrvatska kajakašica na mirnim vodama Anamaria Govorčinović (24) nije se uspjela plasirati u polufinale utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Image
NAJEMOTIVNIJA PROSLAVA OI-A /

Novi talijanski junak osvojio zlato na neviđeni način: Svaka riječ je suvišna

Image
NAJEMOTIVNIJA PROSLAVA OI-A /

Novi talijanski junak osvojio zlato na neviđeni način: Svaka riječ je suvišna

Govorčinović je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela treće mjesto s vremenom 42.901 sekundi, pa je morala u četvrtfinale jer su izravan prolazak u polufinale izborile po dvije prvoplasirane iz kvalifikacije. Od Govorčinović su brže bile Dankinja Emma Aastrand Jorgensen sa 41.572 i Talijanka Francesca Genzo sa 423.198.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu je Govorčinović ponovno bila treća u svojoj skupini, ovaj put s vremenom 43.307, no polufinale su opet izborile po dvije najbrže iz svake skupine, a od naše predstavnice brže su bile Kanađanka Andreanne Langlois sa 41.728 i Kineskinja Qing Ma sa 42.321.

Govorčinović će u Tokiju još nastupiti i u utrci na 500 metara u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se sve događalo u hrvanju, strašno - Starčević izgubio

06.09 - Vraća se rezultat na 5:5. Nastavlja se susret. Ne, gotovo je. Naš predstavnik je izgubio u četvrtfinalu grčko-rimskim stilom u četvrtfinalu. Što je sad tu bilo. Šteta... Dakle, zbog podizanja i bacanja preko sebe Geraija je prvo dobio pet bodova, da bi onda mu oduzeli bod nakon gledanja i završilo je 5-5, ali Starčević je izgubio borbu u kategoriji do 77 kg.

Odličan Iranac Mohammadali Geraei, dvaput brončani na svjetskim prvenstvima, prošao je u polufinale iako je borba završila 5:5. Naime, prema pravilima, hrvač koji posljednji osvoji bodove je u slučaju neodlučenog ishoda pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u drugoj rundi je nakon vodstva Iranca 1:0 zbog pasivnosti Starčević poravnao, a potom s dva sjajna okreta poveo minutu prije kraja 5:1. Polufinale je bilo nadomak, da bi sekundu i pol prije kraja, Iranac skočio sprijeda na leđa Boži Starčeviću koji pada s Irancem na leđima i okreće ga u mat poziciju. Suci su za ovaj potez Iranca nagradili sa čak 6 bodova, te je Geraei poveo 7:5! Uslijedio je jasno iz našeg kuta prosvjed, tzv. challenge, slično imamo i u tenisu, i traženje pregleda video zapisa. Na kraju su se odlučili za 5:5.

06.07 - Što se ovdje sad dogodilo? Suci su dosudili bacanje na leđa, sad je 7:5 za Iran. 1.6 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

06.06 - Božo Starčević fantastičnim je potezom preokrenuo na 5:1 za Hrvatsku. Bravo kralju, ajmo sad...

06.00 - Božo Starčević do 77 kg započeo je svoj meč na OI protiv Iranca Geraija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 2. kolovoza, jedanaestog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju, podijeliti devet kompleta medalja, a hrvatski sportaši bit će itekako aktivni, brojniji nego danas. Tako će naši aduti, junaci nastupiti u atletici, hrvanju, jedrenju, stolnom tenisu, streljaštvu, kajaku/kanuu na mirnim vodama i vaterpolu.

Sandra uzmi to zlato, možeš ti to!

Sandra Perković od 13.00 lovi zlato na OI. Hrvatska vaterpolo reprezentacija protiv Španjolske igra za prvo mjesto u skupini B OI-a. Ponovno su u istom hrvatskom terminu kao i posljednji put protiv Srbije, od 8.30. Božo Starčević nastupit će u kategoriji do 77 kg, od 4 ujutro u hrvačkom dijelu OI-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anamaria Govorčinović nastupit će, pak, u kvalifikacijama kajaka jednosjeda na 200 m u 2:30 uz mogući nastup u četvrtfinalu u 5 sati. Da ne duljimo, pogledajte i sami:

ATLETIKA

Sandra Perković nastupit će u finalu bacanja diska u 13 sati.

VATERPOLO

Utakmica 5. kola skupine B Hrvatska - Španjolska u 8:30. Bit će to utakmica za prvo mjesto skupine B.

KAJAK/KANU MIRNE VODE

Anamaria Govorčinović nastupit će u kvalifikacijama kajaka jednosjeda na 200 m u 2:30 uz mogući nastup u četvrtfinalu u 5 sati.

HRVANJE

Božo Starčević nastupit će u kategoriji do 77 kg, od 4:30.

JEDRENJE

Šime i Mihovil Fantela nastupit će u plovu za odličja klase 49er u 8:33, no hrvatski tandem je nažalost ostao bez izgleda za medalju.

STRELJAŠTVO

Petar Gorša i Miran Maričić nastupit će u kvalifikacijama MK puške 50 m trostav u 4:30 uz mogući nastup u finalu u 9:50.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo