SANDRA PERKOVIĆ OSTALA BEZ MEDALJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA / Naša heroina nije imala sreće u Tokiju, natjecanje završila na četvrtom mjestu

Image

Sandra Perković nije uspjela obraniti zlato iz Londona i Rija

2.8.2021.
13:58
VOYO logo

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju ostavši bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Sandra je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato Amerikanki

Zlato je osvojila Amerikanka Valerie Allman koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m, a dodajmo kako je natjecanje obilježio pljusak zbog kojeg je finale prekinuto nakon druge serije na skoro sat vremena.

Perković je u kvalifikacijama imala treći rezultat, 63.75, a dalje od nje bacale su tek Amerikanka Valarie Allman sa 66.42, te Indijka Kamalpreet Kaur sa 64.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauza zbog pljuska

Finale je otvorila s rezultatom 62.53m što je bio peti rezultat prve serije, u drugoj seriji je pogodila mrežu, a onda je uslijedila pauza zbog jakog pljuska koji se srušio na Olimpijski stadion u Tokiju. 

Prekid je trajao skoro sat vremena, a Sandra se na bacalište vratila s rezultatom 65.01 probivši se na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profiemedia
Image
Foto: Profiemedia

Nažalost, četvrta serija je donijela slab hitac ispod 60m pa je Sandra napravila prijestup, a niti peta serija nije donijela ništa dobroga, pogodila je mrežu.

U posljednjem pokušaju bacila je 63.25 što nije bilo dovoljno za odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to Sandrino 13. veliko finale i tek drugo na kojem je ostala bez medalje. Na devet je slavila, a do sada jedino veliko natjecanje na kojem nije osvojila medalju je bilo njezino prvo Svjetsko prvenstvo u Berlinu 2009. godine.

Tolj bez finala

U ženskom disku imali smo još jednu predstavnicu, no Marija Tolj je ostala bez finala za svega četiri centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finale se nije uspjela plasirati niti 21-godišnja Nizozemka Jorinde van Klinken koja ima najbolji rezultat ove godine u svijetu (70.22) i jedina je Europljanka uz Sandru koja je u 21. stoljeću bacala preko 70 metara. U kvalifikacijama je bacila 61.15. 

U finalu nije bilo niti bivše svjetske prvakinje Kubanke Denie Caballero koja je u prvoj skupini kvalifikacijama bacila samo 57.96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Olimpijske igre - bacanje diska - finale

15:02 - Sandra Perković završila je na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14:56 - Počela je peta serija. Perković je opet pogriješila. Pogodila je mrežu. Imamp promjenu na vrhu. Pudenz je izbila na drugo mjesto.

Image
Image

14:46 - Krenula je četvrta serija. Perković je napravila novu pogrešku kod izbacivanja. To joj je danas duga pogreška. Ostaje na četvrtom mjestu. Poredak je nepromijenjen nakon četvrte serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

14:32 - Perković je u trećem pokušaju bacila 65.01 te je četvrta. Još su ostale tri serije. Trenutno traje mala stanka između treće i četvrte serije. Podsjetimo, Sandra ima priliku postati prva atletičarka u povijesti s tri olimpijska zlata u jednoj pojedinačnoj disciplini.

Image
Image

14:26 - Nastavilo se natjecanje u disku. Allman je i dalje vodeća ispred Perez, Pudenz, Ca i Perković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:12 - Natjecanje bi se trebalo nastaviti za 15-ak minuta, u 14:25.

14:05 - Jaka kiša privremeno je prekinula finale bacanje diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Sandra Perković je nakon dvije serije bila peta s rezultatom 62.53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profiemedia
Image
Foto: Profiemedia

Prekinut disk nakon druge serije

Najbolja hrvatska atletičarka u Tokiju lovi treće uzastopno olimpijsko zlato u bacanju diska nakon što je slavila u Londonu i Rio de Janeiru.

Međutim, zbog jake kiše je natjecanje prekinuto nakon druge serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vodstvu je Amerikanka Valerie Allman koja je u već u prvoj seriji bacila 68.98 metara. Druga je Kubanka Yaime Perez sa 65.72, dok je treća Njemica Kristin Pudenz s rezultatom 65.34.

Sandra trenutno 5.

Četvrtu poziciju drži Portugalka Liliana Ca sa 63.93, dok Sandra drži peto mjesto sa 62.53 iz prve serije. U drugom pokušaju je pogodila mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.56 - U utrci na 400 metara došlo je do pada. Pljušti kao iz kabla. Djevojke iz diska su povućene sa stadiona. Ovo je prava agonija za sportaše.

13.48 - Kiša u Japanu ne staje i ne izgleda kao da će se natjecanje u bacanju diska uskoro nastaviti. U Japanu je 20:43, možda će biti odgođeno za sutra? Takvo što bilo bi najbolje. Inače, krug je zaštićen s najlonom, Japanci se trude sušiti krug ali bez uspjeha, tu samo pomaže naprava za sušenje kruga. Dok pada, nema se tu što konkretno napraviti. Inače, prekinute su i kvalifikacije u skoku s motkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.42 - Jako jako pada, krug je mokar, dok je krug mokar ne bi se trebalo nastaviti. Ovo je jako jako loše. Neatletski uvjeti. Ona olujno večer u Riju nama je išlo u prilog, kad je Sara Kolak bacila najdalje koplje. Trkačice nastupaju, za njih nema stanke dok djevojke koje bacaju disk čekaju.

13.31 - Prekid je na snazi, e sad hoće li se disk nastaviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.29 - I Portugalka je pala prilikom izbacivanja diska. Ovo je potencijalno pogibeljno, hoće li prekinuti finale?

13.28 - Pada jaka kiša, počinju problemi. Treća serija, Chen iz Kine je isto pogriješila. Sva je mokra, potop je u Tokiju. Krug je sklizak, brisali su ga, neće biti lako nikome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.24 - Vodeća Allman je na bacalištu. - E, sad je pogriješila. Skliznuo joj je disk iz ruku, bacila je u mrežu.

13.22 - Evo nam i Yame Perez, drugi pokušaj - 65.72 ima, a sad je bacila kraće - 62.16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.21 - Pudenz je na 4. mjestu sa 63.37, a sad je prebacila i ima u rukama 65.34. Vrlo blizu njenih najboljih ostvarenja. Allman, Perez i Pudenz je poredak za sad.

13.19 - Izabela da Silva bacila je loše, crvena zastavica. Nema rezultata za nju. Trenutno je 10.

13.16 - Evo nam Sandre. Drugi pokušaj, ponavljanje gradiva. - Nažalost ne, pobjegao joj je disk preko ruke, ravno u mrežu. Prvi neispravni pokušaj. Ostaje na 5. mjestu. - ima 62.53.

13.11 - Auuuuuu, što je sad ovo bilo. Allman iz SAD-a 68.98 je bacila, auuu, strašno... Sandra je na 5. mjestu trenutno.

13.09 - Yaime Perez bacila je jaki hitac, prebacila je Pudenz, sletjelo je to na 65.72.

13.03 - Sandra Perković je bacila iznad linije koja predstavlja prvo mjesto, 62.31. Prebacila je dobro, ali ona je mirna. Nema pretjeranog oduševljenja. - 62.53. - Došlo je do problema kod izbacivanja diska, morat će se malo više na prste orijentirati kod dolaska.

13.00 - Kineskinja koja ima najbolji rezultat sezone kreće prva. Chen je lagano bacila više od 60 metara - 61.57.

12.56 - Počinje finale bacanja diska za žene. Sretno Sandra.

12.13 - Za manje od sat vremena Sandra kreće po nešto što nikad nitko nikad nije napravio.

Najbolja hrvatska atletičarka slavila je u devet od 12 finala najvećih natjecanja! Devet od 12, to zvuči jako impresivno. Naravno da svi očekujemo olimpijsko zlato, jer kad Sandra nastupa Sandra uglavnom pobjeđuje.

Image
BROJNE NELOGIČNOSTI /

Sandra Perković žestoko udarila po organizatorima: 'Užasno je, žalili smo se, ali...'

Sandra danas ima priliku postati prva atletičarka u povijesti s tri olimpijska zlata u jednoj pojedinačnoj disciplini i budite sigurni, ona to i želi postati.

Perez i Allman glavne konkurentice Sandri

Kao glavne konkurentice Perković nameću se aktualna svjetska prvakinja Yaime Perez i sve bolja Amerikanka Valarie Allman. Dobra vijest što ju je Sandra pobijedila na posljednja dva mitinga, ali Kubanka koja je osvojila posljednja dva izdanja Dijamantne lige i zlato na SP-u u Dohi svakako je sposobna za velike stvari, iako posljednjih tjedana i nije na nivou.

Allman, s druge strane, nema velikih uspjeha u dosadašnjoj karijeri, ali posljednje dvije sezone baca jako daleko. Lani je prvi put prebacila 70 metara, ove godine je to i ponovila na kvalifikacijama, a subotnje je kvalifikacije u Tokiju odradila lakoćom, bacivši već u prvoj seriji 66,42. Stoga, Perković neće imati lagan posao ali znamo da može.

'Treći rezultat kvalifikacija diska u polufinalu'

Perković je postavila je treći rezultat kvalifikacija diska u polufinalu. Sandra je već u hicu otvaranja dosegla 63.75 metara, što je bilo samo 25 centimetara kraće od kvalifikacijske norme. Hrvatska prvakinja je bila iznimno dobro raspoložena na Olimpijskom stadionu, čak je i zaplesala nakon uspješnog hica. U drugoj seriji i trećoj je imala neispravne hice. 

"Sretna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Pomislila sam da je to sigurno 64 metra i zato sam zaplesala, ali i ovako je dovoljno. Krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovara, takve najviše mrzim jer ja nisam divljakm nego tehničar. Ma, toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu. Ostala dva hica su bila pod ručnom", kazala je nikad bolje raspoložena Sandra, koja se ipak požalila na organizaciju...

Požalila se na organizaciju

"Užasno je, 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i pol. Ja sam tako bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uvjetima oko sto hitaca. A mene prvih nekoliko dana zbog karantene nisu ni pustili na stadion. Žalili smo se, naravno da nam nisu udovoljili. A Amerikanci svaki dan idu na trening, njih četiri idu na poseban krug i imaju svo vrijeme svijeta"

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo