ŽESTOKE KRITIKE / Njegove riječi glasno će odjeknuti. Ivica Kostelić brutalno isprozivao organizatore Olimpijskih igara: 'Ovo je apsurd'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kostelić je poludio zbog vrlo kratke utrke veleslaloma, odnosno, zbog toga što je to bila najkraća utrka u povijesti

7.2.2022.
14:31
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, objavio je na Facebook-profilu poprilično brutalnu kritiku upućenu organizatorima Zimskim olimpijskih igara u Pekingu.

Kostelić je poludio zbog vrlo kratke utrke veleslaloma, odnosno, zbog toga što je to bila najkraća utrka u povijesti, kao i zbog toga što se kriteriji u aplskom skijanju snižavaju gotovo svake godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je postavljen još jedan neslavan rekord u povijesti alpskog skijanja: Najkraća utrka veleslaloma u povijesti modernih Olimpijskih igara. Kombinirano vrijeme utrke bilo je 1:55:69, a obje vožnje bile su kraće od minute. Najdulji ženski veleslalom održan je 1998. godine u Naganu na Olimpijskim igrama i trajao je 2:50:59, što ovaj današnji veleslalom čini 55 sekundi kraćim od tog veleslaloma u Naganu", napisao je Kostelić i zatim nastavio s kritikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Četiri godine pripremali su ovaj apsurd'

"Ova činjenica još jednom pokazuje pad razine kriterija u alpskom skijanju, najviše u tehničkim disciplinama. Problem je još veći jer nema svijesti o tome niti ima kritika. Kriterij je najvažniji svakom sportu. Što su kriteriji veći, veća je razina sporta i obrnuto. Alpsko skijanje, za razliku od mnogih sportova, nema ustaljene kriterije, već se oni prilagođavaju raznim parametrima.

U skijanju se pozornost pridaje drugim problemima, ali nikad nisam čuo da je netko pričao o skraćivanju utrka i konstantnom opadanju kriterija. U ovom su slučaju organizatori napravili da je staza za zagrijavanje primjerenija olimpijskoj utrci nego staza na kojoj se vozi utrka. Četiri godine su se pripremali za ovaj apsurd", porčio je Kostelić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo