POSLJEDNJI HRVATSKI PREDSTAVNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA BEZ MEDALJE / Kvesić se pobjedom i sa suzama u očima oprostio od Tokija

Image
Foto: Profimedia

Tekstni prijenos pratite na portalu Net.hr.

7.8.2021.
12:47
Profimedia
VOYO logo

Ivan Kvesić je u suzama dočekao kraj borbe protiv američkog karataša Briana Irra, jer je unatoč pobjedi od 3-1 za 24-godišnjeg svjetskog prvaka san o osvajanju olimpijskog odličja u Tokiju završio u grupnoj fazi natjecanja.

Kvesić je u natjecanje u skupini B kategorije preko 75 kg završio s dvije pobjede i dva poraza te s četiri boda osvojio treće mjesto, a u polufinale i borbe za odličja plasirala su se samo najbolja dvojica. To su u skupini B bili Iranac Sadžad Gandžzadeh sa sedam bodova i Saudijac Tareg Hamedi s pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepriznat udarac

Posljednji hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama u Tokiju dobro je otvorio svoj nastup i u prvoj borbi s 3-2 pobijedio Tarega Hamedija. Uslijedio je dvoboj protiv Sadžada Gandžzadeha, u kojem suci na polovici borbe pri rezultatu 0-0 nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavu koji bi mu donio tri boda. Do kraja je iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3-1.

U trećoj borbi aktuanog svjetskog prvaka iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je nastavio skupljati bodove uglavnom kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda 3-1 protiv Amerikanca Briana Irra za Kvesića je bila rezultatski beznačajna, jer je već prije početka znao da ne može osvojiti jedno od prva dva mjesta koja bi ga u Tokiju odvela u borbu za medalje.

-------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

12:55 - Kvesić je slavio u svojoj posljednjoj borbi protiv Amerikanca Briana Irra. Vidno razočaran sa suzama u očima napustio je dvoranu.

Ivan Kvesić ostao bez polufinala

12:44 - Posljednji pojedinačni hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju, 24-godišnji karataš Ivan Kvesić, ostao je bez plasmana u polufinale, nakon što je u svojoj skupini u kategoriji preko 75 kg ostvario jednu pobjedu i dva poraza.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvesić je započeo natjecanje pobjedom 3-2 protiv Saudijca Tarega Hamedija. Uslijedila je borba protiv Iranca Sadžada Gandžzadeha u kojoj suci nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavi pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe, da bi do kraja iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3-1.

U trećoj borbi svjetskog prvaka iz 2018. iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nakon toga Saudijac Tareg pobijedio Amerikanca Irra (4-1) i kanadskog reprezentativca (10-3), a izvukao bod protiv Iranca Gandžzadeha (0-0) , Kvesić je i prije zadnje borbe protiv Briana Irra izgubio izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta, jer je i iranski borac imao pet bodova već nakon tri borbe, a hrvatski reprezentativac ih je maksimalno mogao sakupiti četiri.

12:18 - Sljedeća borba bit će uskoro jer se cijeli raspored promijenio zbog teške ozljede njemačkog borca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Kvesića u trećoj borbi.

12:03 - Nažalost Ivan je izgubio ovaj meč s uvjerljivih 4:1 i tražit će priliku za finale protiv Amerikanca Irra, ali morat će ga jako uvjerljivo svladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:55 - Kvesić je na redu sada, protiv Gaysinskog. Čini se da se oporavio od ozljede ramena.

--------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:51 - Araga ide prema finalu, pobijedio je.

11:44 - Aktaš protiv Arage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:43 - Stigao je i liječnički tim, stavljaju ga na nosila. Čini se da je ozljeda jako gadna. Neće moći nastaviti i pobjeda odlazi Arkaniji.

11:40 - Katastrofa! Horne leži na tatamiju i urla iz petnih žila, čini se da mu je ruka slomljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:32 - Horne protiv Arkanije.

11;30 - Hamedi je uvjerljivo slavio s 4:1 i to zahvaljujući sjajnim udarcem nogom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:25 - Brian Irr protiv Tarega Hamedija.

Kvesić izgubio drugu borbu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:23 - Kvesić je išao na sve ili ništa, probao je u tijelo u glavu, ali na kraju je Irancu prošao udarac i dobio je bod, sada je 3:1 i meč je gotov.

11:22 - Ukazivala mu se pomoć sa strane, ali odlučio je nastaviti. I eto problema, Iranac je namirisao krv i odmah je prošao jedan udarac te je osvojio bod i ima prednost prvog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:21 - Auuu, Kvesić je zaustavio borbu zbog problema s ramenom. Prema njegovu izrazu lica nije baš dobro.

11:20 - Istodobni poen, 1:1 je sada i nitko nema prednost prvog boda, ali još ga može osvojiti u ovom slučaju kod drugog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:18 - Kvesić je uspio kružnim zakačiti glavu Iranca, tražila se i VAR provjera, ali na kraju mu nisu dali tri boda.

11:16 - Ivan je agresivniji i žestoko napada Iranca, ali za sada nema prvog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:15 - Stiže Ivan Kvesić, a borit će se protiv neugodnog Sajad Ganjzadeh.

-------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:13 - Araga je svladao Kazahstanca s 4:2 u meču u kojem je dominirao.

11:06 - Araga i Yuldašev će odmjeriti snage.

11:05 - Aktaš je slavio uvjerljivo s 3:1, a Arkanija je na korak od eliminacije.

10:58 - Ugur Aktaš protiv Arkanije. Turčin je inače favorit za zlato, jedan je od najboljih boraca svijeta.

10:57 - Meč Gaysinskog i Irra je završio s 0:0 i to je dobro za našeg Kvesića.

10:52 - Na redu su sada Kanađanin Gaysinski i Amerikanac Irr.

-------------

Kvesić slavio u prvoj borbi!

10:50 - Pobjeda Kvesića u prvoj borbi, bilo je ovo jako teško, ali izdržao je naš borac.

10:48 - Jedna gadna razmjena udaraca u kojem je Ivan primio udarac u glavu, ali VAR je rekao da nema boda za Hamedija.

10:47 - Hamedi osvaja poen, postao je vrlo agresivan sada.

10:46 - Udarac rukom prolazi i Kvesić sad ima 3:1.

10:45 - Auuuuuu, Kvesić je primio jako težak udarac nogom u glavu i pao je na tatami. Pridigao se i mora do liječnika. Hamedi je kažnjen zbog ovog.

10:44 - Kvesić je uspio zadati udarac nogom u tijelo, ali suci nakon provjere VAR-a nisu dali dva boda.

10:42 - Kvesić vrlo brzo osvaja drugi bod. Sjajan je to udarac bio. Ivan ima prednost prvog boda, koju ako zadrži do kraja u slučaju neriješenog on odnosi pobjedu.

10:41 - Sada je na redu naš Ivan Kvesić protiv Tarega Hamedija. Odmah na početku zanimljiva situacija, borci su se udarili u isto vrijeme i svako je dobio po bod.

--------------

10:40 - Vrlo izjednačena borba Hornea i Yuldaševa, u kojoj je Kazahstanac prvo gubio s dva boda razlike, ali na kraju čudesno izjednačio.

10:30 - Yuldašev iz Kazahstana protiv Hornea iz Njemačke.

10:28 - U prvom meču slavio je Japanac Ryutaro Araga s 3:2 i bila je to vrlo napeta borba.

10:21 - Arkania i Ryutaro prvi izlaze na borilište.

10:15 - Borba će ipak malo kasniti.

10:05 - Čeka se početak borbe.

-------------

Nastupa deset natjecatelja, od kojih je po pet svrstano u dvije skupine. Kvesić je u B skupini, njegovi su protivnici Tareg Hamedi iz Saudijske Arabije, Iranac Sajad Ganjzadeh, Kanađanin Daniel Gaysinsky, te Amerikanac Brian Irr. U skupini A su Nijemac Jonathan Horne, Gruzijac Gogita Arkania, Turčin Ugur Aktaš, predstavnik Kazahstana Daniyar Yuldashev i domaći natjecatelj Ryutaro Araga.

Kvesić izravno upao

Kvalifikacijski ciklus za izravni plasman u Japan trajao je dvije godine kroz 22 turnira koja su se bodovala za konačan učinak. Kvesić je jedini od naših natjecatelja koji je izborio izravni plasman. Dodatne kvalifikacije održane su u Parizu polovicom lipnja, u kojima je bilo neophodno čak osam ili devet borbi u jednom danu za završni plasman na OI. Na tom turniru Hrvatska nije izborila dodatnu mogućnost za nastup u Tokiju.

Kvesić se po dolasku u Japan pripremao u Tokamachiju, odredištu koje je nakon nogometne reprezentacije na SP 2002. s ponosom ugostilo brojne hrvatske sportaše. Kvesić je sudionik olimpijske kategorije +75 kg, koja je nastala spajanjem poluteške (-84 kg) i teške kategorije (+84 kg), dviju tradicionalnih kategorija u karateu na EP i SP.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo