TA DIVNA MAKSIMIRSKA NOĆ / Olić i Mandžukić lakoćom sredili Srbiju!

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Hrvatske napravili su ogroman korak prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu nakon što su u utakmici protiv Srbije slavili s 2:0.

22.3.2013.
19:45
PIXSELL
VOYO logo

Utakmica godine na Maksimiru pripala je hrvatskim nogometašima (2:0) koji su tijekom cijelog susreta pokazali više volje i želje za pobjedom.

Samo je na početku utakmice Srbija imala kratku inicijativu na terenu no nakon ozljede Šćepovića u devetoj minuti "Vatreni" kao da su nanjušili krv i preuzeli su kontrolu nad igrom.

Dobru igru okrunili su već u 15. minuti kada je Mandžukić zabio prvi pogodak, ali je opravdano poništen zbog zaleđa.

Ipak, samo osam minuta kasnije Aleksandar Kolarov radi katastrofalnu pogrešku prilikom izvođenja slobodnog udarca i predaje loptu Mandžukiću. Lopta se zapravo odbila do Rakitića koji produžuje do Olića, a on opet pronalazi Mandžu za prvi pogodak na dvoboju.

U 37. minuti Hrvatska potvrđuje svoju dominaciju na terenu te zabija za vodstvo od 2:0. Srna je izveo slobodnjak s desne strane te njegova lopta neugodno odbila ispred vratara Brkića, a na pravom  mjestu našao se Ivica Olić koji je nekako ugurao loptu u mrežu.

Na samom početku drugog poluvremena Srbija dolazi do najveće prilike na utakmici kada se Kolarov uputio oštar udarac, ali srećom Pletikosa je bio siguran. Na odbijenu loptu natrčao je Đorđević, no njegov šut otišao je pokraj vrata.

Desetak minuta prije kraja gosti dolaze do još dvije izgledne prilike, ali Pletikosa se nije dao svladati. Prvo je pucao Đuričić, a potom i Dorđević, ali Stipe je spriječio najgore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se utakmica razvijala iz minute u minuti možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo