ODBIJEN DINAMOV ELABORAT O PRIVATIZACIJI: / Nadležno povjerenstvo utvrdilo da nije sve u skladu sa Zakonom o sportu

Image

Postupak preoblikovanja GNK Dinamo Zagreb iz udruge građana u sportsko dioničko društvo tako će još neko vrijeme morati morati pričekati pošto bez suglasnosti Povjerenstva on nije moguć

23.2.2018.
17:37
VOYO logo

Postupak privatizacije Dinama koji je najavljen još u prosincu 2015. godine ipak će pričekati još neko vrijeme. Naime, Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za sport nije donijelo odluku o davanju suglasnosti na elaborat o preoblikovanju GNK Dinamo Zagreb.

Povjerenstvo je 1. veljače ove godine održalo sjednicu na kojoj je utvrđeno da elaborat ne odgovara u potpunosti uvjetima propisanim Zakonom o sportu, doznaje Nogomet plus. Što točno ne odgovara, Povjerenstvo nije željelo otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetina govorio da je sve usklađeno

Elaborat je predan 11. prosinca prošle godine, a direktor kluba Tomislav Svetina tada je izjavio kako se temeljni kapital kluba procjenjuje na 210 milijuna kuna. Tom prilikom je izjavio sljedeće:

"Elaborat smo predali Povjerenstvu i HNS-u, a pripremila ga je jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća – Price Waterhouse. Elaborat je izrađen po svim međunarodnim standardima i u skladu sa Zakonom o sportu. Elaborat između ostaloga sadrži i plan poslovanja za sljedećih 13 godina i zalog je za Dinamovu budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak preoblikovanja GNK Dinamo Zagreb iz udruge građana u sportsko dioničko društvo tako će još neko vrijeme morati morati pričekati pošto bez suglasnosti Povjerenstva on nije moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo