ODBIJEN DINAMOV ELABORAT O PRIVATIZACIJI: / Nadležno povjerenstvo utvrdilo da nije sve u skladu sa Zakonom o sportu

Postupak preoblikovanja GNK Dinamo Zagreb iz udruge građana u sportsko dioničko društvo tako će još neko vrijeme morati morati pričekati pošto bez suglasnosti Povjerenstva on nije moguć

23.2.2018.
17:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Postupak privatizacije Dinama koji je najavljen još u prosincu 2015. godine ipak će pričekati još neko vrijeme. Naime, Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za sport nije donijelo odluku o davanju suglasnosti na elaborat o preoblikovanju GNK Dinamo Zagreb.

Povjerenstvo je 1. veljače ove godine održalo sjednicu na kojoj je utvrđeno da elaborat ne odgovara u potpunosti uvjetima propisanim Zakonom o sportu, doznaje Nogomet plus. Što točno ne odgovara, Povjerenstvo nije željelo otkriti.

Svetina govorio da je sve usklađeno

Elaborat je predan 11. prosinca prošle godine, a direktor kluba Tomislav Svetina tada je izjavio kako se temeljni kapital kluba procjenjuje na 210 milijuna kuna. Tom prilikom je izjavio sljedeće:

"Elaborat smo predali Povjerenstvu i HNS-u, a pripremila ga je jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća – Price Waterhouse. Elaborat je izrađen po svim međunarodnim standardima i u skladu sa Zakonom o sportu. Elaborat između ostaloga sadrži i plan poslovanja za sljedećih 13 godina i zalog je za Dinamovu budućnost."

Postupak preoblikovanja GNK Dinamo Zagreb iz udruge građana u sportsko dioničko društvo tako će još neko vrijeme morati morati pričekati pošto bez suglasnosti Povjerenstva on nije moguć.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali