Njemački vozač pet godina u komi / Objavljen Schumacherov posljednji intervju prije nesreće: 'Uvijek sam mislio da nisam dovoljno dobar'

Image
Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL

U intervjuu je Schumacher priznao da je vozač kojeg je najviše poštovao bio njegov rival, Finac Mika Hakkinen

22.11.2018.
13:20
JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Pet je godina prošlo od vožnje skijama koja je zauvijek promijenila život nekadašnjeg najbržeg čovjeka na svijetu Michaela Schumachera.

Bivši višestruki prvak Formule 1 u legendarnom Ferrarijevom crvenom bolidu u bolnici je od kraja prosinca 2013. godine i liječnici ga nikako ne mogu probuditi iz kome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro će Michael navršiti 50 godina, a njegova obitelj odlučila je objaviti njegov posljednji intervju koji su fanovi s oduševljenjem pozdravili. Razgovor je snimljen u listopadu 2013. godine, dva mjeseca prije kobne nesreće na skijama.

U intervjuu je Schumacher priznao da je vozač kojeg je najviše poštovao bio njegov rival, Finac Mika Hakkinen te da je ponekad znao imati problema sa samoopouzdanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam mislio da nisam dovoljno dobar i da moram više raditi i napredovati. Talent je bitan u automobilizmu, kao i u svakom drugom sportu, ali moraš se razvijati. Ako se želiš razvijati i ići naprijed, ne samo što moraš gledati svoj bolid, moraš gledati i sebe i druge. To je ono što sam radio, jer svi imaju nešto posebno što sam ja htio naučiti", priznao je Schumacher u razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao svog osobnog uzora naveo je golmana Tonija Schumachera te komentirao da je Formula 1 u njegovo vrijeme bio puno zahtjevniji sport, nego što je sad.

Pola stoljeća Schumacher će proslaviti 3. siječnja, ali vjerojatno neće moći biti pri svjesti kad dođe taj datum. Liječnici su davali sve od sebe da ga probude iz kome, ali to im još uvijek nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo