Novi rasistički ispad na Ostrvu

Englezi nikako da počiste svoje dvorište

28.11.2012.
19:33
VOYO logo

Samo mesec dana nakon što je navijač Čelsija na rasnoj osnovi vređao napadača Junajteda Denija Velbeka, na meču između Sanderlenda i Vest Bromvič Albiona dogodio se takav ispad.

Meč je završen pobedom gostiju od 4:2, a nepoznati navijač imitirao je pokrete majmuna, nakon što je tamnoputi Belgijanac Romelu Lukaku u 81. minutu postigao pogodak sa bele tačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska policija pokrenula je istragu povodom incidenta na utakmici, a zanimljivo je da se u tamošnjim ligama prosečno se po sezoni dogodi 12 incidenata na rasnoj osnovi među fudbalerima.

Čitav ovaj skandal ne bi imao toliko odjeka da isti ti Englezi nisu osuli drvlje i kamenje po navijačima i igračima mlade selekcije Srbije zbog navodnih uvreda na rasnoj osnovi upućenih njihovim igračima. Međutim, otkako se dogodio incident u Kruševcu, Ostrvljani iz dana u dan sve više demantuju sebe, a uvrede na rasnoj osnovi postale su im svakodnevne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da podesetimo, bivši reprezentativac Engleske Rio Ferdinand naglasio je u toku "lova na veštice u Srbiji" da Britanija prvo treba da očisti svoje dvorište pre nego što krene da drži lekcije drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo