SRBIN dominirao / Novi kralj Pariza: Novak Đoković pomeo Rafaela Nadala na Roland Garrosu!

Image
Foto: AP

Ovo je prva pobjeda Đokovića nad Nadalom u Roland Garrosu nakon šest uzastopnih poraza

3.6.2015.
19:15
AP
VOYO logo

PARIZ - Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izborio je mjesto u polufinalu Roland Garrosa pobijedivši u četvrtfinalu deveterostrukog osvajača Kupa mušketira Španjolca Rafaela Nadala sa 7-5, 6-3, 6-1.

Ovo je prva pobjeda Đokovića nad Nadalom u Roland Garrosu nakon šest uzastopnih poraza, a do nje je stigao na način kako je često gubio od Španjolca u Parizu - vrlo uvjerljivo. Đokovićeva pobjeda mogla je biti još brža i uvjerljivija da Nadal nije uspio nadoknaditi zaostatak 0-4 s početka meča. No, gubitak servisa u 12. gemu koštao je Španjolca gubitka seta, a nakon toga povratka za Nadal više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostala dva seta najbolji tenisač svijeta nije ostavio nikakve izglede deveterotrukom pariškom pobjedniku. U dva seta na zemljanoj podlozi Nadal je ostao bez ijedne break-lopte, što je nezamislivo iz dana kad je lakoćom, čak i bez izgubljenog seta osvajao naslove u Roland Garrosu.

Nadalu je ovo tek drugi poraz u 72. meču na pariškoj crvenoj zemlji. Prije Novaka Đokovića to je uspjelo samo Šveđaninu Robinu Soederlingu koji je Nadala svladao u osmini finala 2009. godine. Ovim trijumfom Đoković je smanjio zaostatak u međuosbnim mečevima s Nadalom na 21-23, a ovo je tek četvrti put (4-9) da je uspio svladati ljevorukog Španjolca na Grand Slam turnirima. Dosadašnje tri pobjede ostvario je u finalima Wimbledona i US Opena 2011. te Australian Opena 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković se plasmanom u svoje sedmo pariško polufinale izjednačio s Rogerom Federerom, a u Open eri je od ove dvojice uspješniji samo Nadal s devet polufinala. No, svjetski broj 1 se sa spomenutom dvojicom izjednačio po broju uzastopnih polufinala (5) u Roland Garrosu, gdje od 2011. nikada nije ranije poražen na ovom turniru. Ujedno, ovo je Đokoviću 26. polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri. U Open eri toliko ih je imao i Andre Agassi, a sljedeći kojeg će srpski tenisač pokušati dohvatiti su Ivan Lendl (28), Jimmy Connors (31) i Roger Federer (36).

Nema sumnje da će ovako uvjerljiva pobjeda nad Nadalom dodatno napuniti Đokovića samopouzdanjem uoči polufinala i osnažiti njegovo uvjerenje da ove godine može postati osmi tenisač u povijesti koji će popuniti Grand Slam kolekciju, za što mu nedostaje još samo Kup mušketira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo