drugi poraz zaredom / Nova sramota: Vatreni poraženi i u Škotskoj

Image
Foto: AP Images

Hrvatska će sudjelovati u dodatnim kvalifikacijama koje će se igrati 15. i 19. studenoga, a suparnika će saznati na ždrijebu u ponedjeljak.

15.10.2013.
22:55
AP Images
VOYO logo

U posljednjoj utakmici kvalifikacija za SP 2014. nogometna reprezentacija Hrvatske večeras je u Glasgowu izgubila od Škotske sa 0-2. Strijelci za Škotsku bili su Snodgrass (28) i Naismith (73). Sada Hrvatsku čekaju dodatne kvalifikacije (15. i 19. studenoga), a protivnika će doznati na ždrijebu 21. listopada.

Hrvatska je u Glasgowu nastupila bez ozlijeđenog Rakitića, zatim Šimunića, koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona iz utakmice sa Srbijom, te Kovačića i Vrsaljka, koji su bili posuđeni mladoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme bila je još jedna "raštimana" izvedba hrvatske reprezentacije. Mada su Škoti izgledali bezopasno, ipak su poveli u 28. minuti. Mulgrew je ubacio, a Snodgrass je nadskočio Lovrena i sa pet metara glavom je zabio za 1-0. Isti taj igrač zabio nam je u lipnju u Zagrebu kada smo neočekivano izgubili 0-1.

Dvije minute kasnije Snodgrass se još jednom mogao upisati u strijelce, ali je njegov udarac Pletikosa skrenuo vratnicu i naša je mreža ipak ostala sačuvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu Hrvatska je dva puta zaprijetila, u oba slučaja u glavnoj ulozi bio je Mandžukić. U 23. minuti Mandžukić je varkom izbacio vratara i braniča, ali mu je lopta pobjegla. A u 40. minuti Srna je ubacio, a Mandžukić je pokušao volejom, ali neuspješno.

U drugom poluvremenu Hrvatska je djelovala još slabije negoli u prvom dijelu i valja spomenuti tek akciju iz 65. minute kada je Kranjčar uposlio Eduarda, koji je predriblao škotskog vratara, ali je otišao previše ukoso, pa je prilika propala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Škotske potvrdio je Naismith u 73. minuti nakon penala. Vida je u kaznenom prostoru oborio Ikechija Anyaju, a sudac Hategan je dosudio 11-erac. Najstrožu kaznu izveo je Barry Bannan, ali je Pletikosa uspio obraniti, a na odbijenu loptu natrčao je Naismith i pospremio ju je u mrežu.

Podsjetimo, uoči susreta protiv Škotske izbornik Igor Štimac najavljivao je da je ovo šansa za podizanje samopouzdanja prije dodatnih kvalifikacija. No, pokazalo se da samopouzdanja ima manje nego ikad, a nezadovoljstvo hrvatskih navijača sve je veće, pa su se i na Hampden Parku mogli čuti uzvici "Štimac odlazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u medijima špekuliralo da će zbog straha od žutih kartona na klupi za pričuve ostati Modrić, Mandžukić i Ćorluka, oni su ipak zaigrali od prve minute. Srećom, nitko od njih nije dobio žuti karton, i to je jedina pozitivna stvar koja se dogodila u Glasgowu.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo