ZVALI SU GA 'NOVI PELE' I TREBAO JE BITI NAJBOLJI NA SVIJETU: / Kako je propao najpoznatiji 'wonderkid' - 'Eto, zato sam propao'

Image
Foto: Profimedia

Danas igra za Osterlen, svoj 15 klub u karijeri, koji se natječe u trećem razredu švedskog nogometa

22.12.2020.
16:32
Profimedia
VOYO logo

Svojevremeno je slovio za najtalentiranijeg mladog igrača na svijetu, zvali su ga "novi Pele", bio je predodređen za velike stvari i prema mišljenjima mnogih mogao je uistinu postati najbolji na svijetu, ali nije baš pošlo prema planu.

Američki nogometaš, Freddy Adu, nekada je bio najveći talent na svijetu i s tek 17 godina potpisao je milijunski ugovor s Nikeom. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa svega 14 godina i to za tada moćni D.C. United. Nakon briljantnih igara u MLS-u "novi Pele" je potpisao za tada jedan od najjačih razvojnih europskih klubova, Benficu, a baš je tu krenulo nizbrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Benfici, gdje je konkurencija zaista golema, Adu se nije baš snašao i ubrzo je poslan u Monaco na kaljenje, ali kako je vrijeme prolazilo Adu se samo srozavao. Počeo je igrati za sve slabije i slabije klubove te je najbolje razvojne godine protratio na seljakanje po klubovima i na koncu je - propao. Danas je Adu dao intervju za The Blue Wire Podcast i otkrio je što mu se zaista dogodilo.

Image

01 SEP 2012: Philadelphia Union's Freddy Adu (11). The New England Revolution and the Philadelphia Union at the half in a regular season Major League Soccer match at Gillette Stadium in Foxborough, Massachusetts on September 1, 2012.,Image: 140840179, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon SMI reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and where ap, Model Release: no

'To je bila najveća greška'

"To je jedna od onih grešaka koje sigurno danas ne bih napravio. Imao sam tri trenera u godinu dana u Benfici. Klub je u tim trenucima bio toliko disfunkcionalan da sam samo htio pobjeći od tamo. Bila je to najgora godina. A stigao sam iste godine kao i Di Maria, u prvoj godini sam bio bolji od njega. Bio sam bolji, ali sam odlučio otići na posudbu u Monaco. Di Maria je odlučio ostati. On je dobio šansu igrati pod trenerom koji je došao poslije. Postao je starter i ubrzo otišao u Real. Ja sam napravio najgoru moguću odluku, najviše žalim zbog toga", rekao je Adu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adu danas igra za Osterlen, svoj 15 klub u karijeri, koji se natječe u trećem razredu švedskog nogometa, a čini se da se tamo konačno skrasio i to u 32. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo