SPLITSKA LEGENDA ZA NET.HR / 'Imaju najstrastvenije navijače u Europi. Ako se bojite dolje, izgubit će te utakmicu'

Image
Foto: Profimedia

Porazgovarali smo o večerašnjoj utakmici s legendom koja je čak u pet navrata bila trener Hajduka

17.8.2023.
12:09
Profimedia
VOYO logo

Ne postoji bolji sugovornik za uzvratnu utakmicu Hajduka i PAOK-a, što ne čudi s obzirom na njegovu prošlost s Hajdukom i radom u grčkoj ligi. Zoran Vulić, popularni "Vule", startao je s očekivanjima za današnji susret:

Image
PO PROLAZ! /

Veliki četvrtak za hrvatski nogomet: Evo gdje i kad gledati naše predstavnike u Europi

Image
PO PROLAZ! /

Veliki četvrtak za hrvatski nogomet: Evo gdje i kad gledati naše predstavnike u Europi

"Ne smije Hajduk past pod tu atmosferu, navikli su u njoj igrati, ali rijetko kada su ju imali protiv sebe. Prvi put se moraju suočiti s atmosferom koja je slična Poljudu, ali protiv njega", priča nam bivši trener Xanthija i Apollon Smyrnisa i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ima Hajduk ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, te trebaju iskoristiti (ne) ritam PAOK-a jer još nisu ušli u prvenstvo. Ja bi čekao drugo poluvrijeme, jer su u Splitu Grci strašno pali u drugom poluvremenu i tu bi nešto probao napraviti. Pripaziti se prvih 15 minuta, malo sačekat i može se tamo napraviti solidan rezultat."

Poznaje vojnik splitskog kluba jako dobro toliko opjevanu atmosferu u Grčkoj, pa smo ga zamolili da nam to dodatno pojasni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"To je tamo kao u Splitu, ali još je jača. To su za mene najstrastveniji navijači u Grčkoj, ali i u Europi. Dobra je stvar za Hajduk što je UEFA upozorila PAOK da ako padne jedna baklja, da će biti kažnjeni. Nadam se da će biti mirniji i da neće raditi protiv kluba, nadam se da će moći bez pirotehnike i lasera. Neće moći stvoriti takvu atmosferu."

Grci su majstori 'igranja na rezultat'?

"Hajduk u ovom trenutku zbilja ima iskusne igrače, Odjidja-Ofoe izgleda kao da ima sto utakmica u dresu Hajduka, imaju neki dosta utakmica u Europi i Ligi prvaka čak, treba smiriti PAOK i ne dat im da tu atmosferu pretvore u 12. igrača. Najvažnije je respektirati ih, a ne bojati se. Ako se bojite dolje, izgubit će te utakmicu. Pokazali smo u Splitu da smo ih taktički sveli na niti jednu šansu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra li da se Osijek može nadati čudu nakon poraza od 6:2 u prvoj utakmici?

"Teško, moramo biti realni, Osijek je sve prokockao u Turskoj, pogotovo nakon ove utakmice protiv Istre, u ovom trenutku su psihološki uzdrmani. Najvažnije je da u ovoj utakmici sačuvaju svoju mrežu i da ako dobiju ili odigraju neriješeno to će biti veliki uspjeh. Daj bože da se prevarim i da Osijek dobije sa 5:0"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell

Za kraj smo se dotaknuli i uzvrata Dinama u Ateni.

"Mene jedino što smeta u hrvatskom nogometu je što se bojimo i plašimo, jedino treba resprektirati protivnika. Dinamo ima četiri reprezentativca, treći smo na svijetu i prema tome Dinamo ima kvalitetu, ali po mom guštu mu fali jedan killer koji će šanse pretvarati u golove. Protiv Dinama će isto biti atmosfera, ali mora biti strpljiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo