'Bilo bi ohrabrujuće, ali i tužno da su Vatreni bojkotirali Štimca!'

Slavni hrvatski nogometaš i nekadašnji pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Zoran Vulić prokomentirao je za Sportski.net šanse Vatrenih za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

23.10.2013.
8:32
VOYO logo

Vaš komentar protivnika u dokvalifikacijama? Možemo li već početi slaviti, kao što neki misle? Pa da smo sami birali, ne znam bismo li bolje izabrali. Sve nam se poklopilo i sad je na nama da to realiziramo. Mislim, ako ne možemo pobijediti Island, makar ih ne trebamo podcijeniti, onda ni ne zaslužujemo otići na Svjetsko prvenstvo. Došli smo u Rim i papu moramo vidjeti!

Mogu li se igrači tako brzo oporaviti nakon svih nakupljenih negativnosti? Prva utakmica je već 15. studenoga. Ma gledajte, to je reprezentacija, nije klub. Da je klub, situacija bi bila puno teža. Igrači su otišli u svoje klubove i već su i ovu situaciju, vjerujte mi, zaboravili. Prema tome, oni dolaze rasterećeni od ovoga što se dogodilo, s nekim drugim motivom, znaju što im nosi ova utakmica i ne bi trebali tražiti alibi zbog onoga što je bilo. Mislim da treba sve zaboraviti. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, a ovakve situacije su se događale i drugim velikim ekipama i to ih ne smije poljuljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o Niki Kovaču kao izborniku? Gledajte, o Niki Kovaču kao igraču mogu pričati. Bio sam pomoćnik Ottu Bariću u reprezentaciji kad je Niko igrao i o njemu mogu samo pričati u superlativima. Kao o treneru, moram biti iskren i pošten i reći – ne znam. U ove tri utakmice u kojima je vodio mladu reprezentaciju bio je fantastičan, ali to je nešto sasvim drugo. Te dvije reprezentacije su nebo i zemlja, jer jedno su igrači koji igraju u Real Madridu i ostalim velikim klubovima, a drugo su momci koji žele doći na ta mjesta. Ali moram reći, imali smo sreće, za Niku je ovo zaista velika sreća na njegovom početku, dvije utakmice protiv Islanda za otići na SP, mislim da mladi trener ne može poželjeti nešto bolje.

Rekli ste da ne treba podcijeniti Island, prvu utakmicu igramo u gostima, tamo je već sada snijeg i led, u studenom će biti još gori uvjeti. A onda uvjeti u Hrvatskoj neće njima odgovarati, ha, ha, ha. Ma našim igračima otežavajuća okolnost eventualno može biti igra na toj umjetnoj travi, ali nikako ne vremenski uvjeti. Ne treba u tome tražiti alibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je po vama kriv za loše rezultate i igru Hrvatske u ovim kvalifikacijama – izbornik, igrači vodstvo Saveza? Moramo biti iskreni, pa i realno je da smo drugi u kvalifikacijama, Belgija je trenutno bolja od nas. Igor Štimac nije imao sreće što su se ti porazi dogodili u nizu, a objektivno, za mene su najveći gubitnici u našoj grupi Srbi. Mislim da su dodatne kvalifikacije u ovom trenutku naša realnost. Osim toga, mi se možemo na dvije utakmice i s Brazilom potući. Samo kad smo pravi i kad smo složni.

Slažem se, ali gubilo se na ružan način, igra je bila loša, nismo stvarali šanse, to je ono što hrvatski navijač najteže podnosi. To je istina, ali znate, mi smo jedan čudan narod kojem je teško ugoditi u svakom trenutku. Mi smo naučili na lijep nogomet, na atraktivan nogomet i slažem se da nismo igrali na nivou na kojem smo trebali igrati, ali to su kvalifikacije. Nekad igrate i na rezultat, a ne na ljepotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/hx8pioeoAe4

Pitam vas to i zato što se priča da su igrači bojkotirali Štimca, pogotovo u ovoj posljednjoj utakmici protiv Škotske. To ne možemo znati, ali to bi možda čak bilo i malo ohrabrujuće prije Islanda, jer znači da bismo sad dali sve od sebe i pokazali ono pravo lice. Bilo bi ohrabrujuće, ali i tužno da su Vatreni bojkotirali Štimca! To bi značilo da možemo igrati puno bolje i vjerujem da možemo puno bolje, ali bi bilo tužno općenito za naš nogomet. Uvjeren sam da niti jedan igrač kad izađe na teren ne razmišlja o nekim negativnostima, nego apsolutno razmišlja o pobjedi. Ne znam kakve bi se stvari trebale dogoditi da naš reprezentativac bojkotira izbornika. Mislim da im nije ni na kraj pameti tko sjedi na klupi – Štimac, Kovač, Vulić ili Ćiro Blažević. Ma dosta naših navijača igra i te kladionice, a onda kad ne pogodi, onda to ide u jednom drugom smjeru, i psovanje, i vrijeđanje, i to su neki drugi osjećaji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo