ZORAN MAMIĆ PROGOVORIO O TRANSFERIMA, OLMU, SVOJEM BRATU: / 'Ne mogu vam sve prepričati, on treba ići na promatranje...'

Image
Foto: Pixsell, Željkjo Hladika

'Dani nije htio u Italiju i Englesku, inzistirao je na Leipzigu, da smo dan-dva imali vremena, vjerojatno bi bio u Bayernu', otkrio je Mamić

3.2.2020.
22:07
Pixsell, Željkjo Hladika
VOYO logo

Sportski direktor zagrebačkog Dinama Zoran Mamić u intervjuu za Sportske novosti progovorio je o stanju u klubu s Maksimira, dolaznim i odlaznim transferima te planovima u nastavku sezone.

U ponedjeljak je objavljeno da su Modri potpisali novi ugovor s kapetanom Arijenom Ademijem iako se taj nogometaš bio blizu transfera u katarski Al Nasr kod bivšeg trenera Modrih Krunoslava Jurčića, no na kraju je došlo do preokreta i ostao je u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAPETAN POTPISAO NOVI UGOVOR S DINAMOM I PROGOVORIO O PROPALOM TRANSFERU: /

'Ispričavam se Kruni Jurčiću, to nije bilo u redu...'

Image
KAPETAN POTPISAO NOVI UGOVOR S DINAMOM I PROGOVORIO O PROPALOM TRANSFERU: /

'Ispričavam se Kruni Jurčiću, to nije bilo u redu...'

Ademi ostaje

"Dogovorili smo novi petogodišnji ugovor za Arijana Ademija! I to po istim uvjetima što pokazuje i Ademijevu veličinu i snagu kluba. U onim teškim trenucima njegove karijere mi smo stali iza njega, sad je on stao iza nas i to pokazuje koliki je međusobni respekt. Znate i kakve je uvjete trebao imati tamo, izgubio je, vjerojatno, i jednog prijatelja, Krunu Jurčića, ali to je nogomet, tako je ispalo", izjavio je Mamić.

Zatim je otkrio da je Dinamo potpisao ugovor s Franom Karačićem iz Lokomotive, no on među Modre dolazi na ljeto, a do tada ostaje na posudbi u klubu s Kajzerice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi 'argentinski Olmo'

U ponedjeljak je u medije dospjela vijest da će u Dinamo doći talentirani mladi Argentinac Matias Godoy, što je Mamić potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dijete koje je 12. siječnja napunilo 18 godina, reprezentativac Argentine, zabio je golove i upisao asistencije na SP-u U-17. Nismo potpisali ugovor, zato ne kažem da je gotovo iako su tamo svi u Argentini objavili da je gotovo. On bi trebao doći za koji dan ovdje da to završimo i potpišemo. U prvom trenutku bio bi priključen drugoj momčadi, a onda bi po potrebi trenirao s prvom momčadi, igrao i neke prijateljske utakmice", rekao je o Godoyu sportski direktor Modrih.

Dinamo je u zimskom prijelaznom roku prodao svojeg najboljeg igrača Danija Olma koji je otišao u njemački Leipzig, a procjenjuje se da je transfer bio težak oko 35 milijuna eura, što je rekord za klub s Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Dani Olmo

'Da smo imali dan-dva više, Dani bi vjerojatno bio u Bayernu...'

"Mogli smo više napraviti, sigurno, međutim nije bila samo naša odluka. Mogli smo reći Daniju da ne pristajemo da ide u Lepzig, da se nismo dogovorili, ali to ne bi bilo korektno prema njemu. Nismo radili problem, iako je bilo i većih ponuda. Premda, ovo je uvjerljivo najveći posao, bonusi su realni, plus 20 posto od budućeg transfera. Dani nije htio u Italiju i Englesku, inzistirao je na Leipzigu, da smo dan-dva imali vremena, vjerojatno bi bio u Bayernu. Ali, Dani je rekao da hoće u Leipzig, bio je jako za tu opciju i treba to respektirati. Kad je dolazio iz Barcelone u Dinamo svi su rekli “luđak”. Sad kažu “čuj ga, ide u Leipzig!”. A možda on u glavi ima nešto što mi ne vidimo, pokazao je da ima, ha-ha", prokomentirao je tu situaciju Mamić.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zdravko Mamić

Zatim je otkrio kako izgleda njegov odnos s bratom Zdravkom, koji se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini i u bijegu je od hrvatskog pravosuđa nakon što je nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, kluba u kojemu je dugo obnašao visoke funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam sve prepričati, on treba ići na promatranje, ha-ha. Ta energija, Dinamo, igrači, momčad... Mi ne pričamo o sudskom postupku, skoro niti o djeci, samo Dinamo, igrači, škola, trening, uvjeti, s time da je sad puno mirniji nego prije, lakše je s njim razgovarati nego ranije", kaže Zoran.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo