Dinamo je na večeras održanoj sjednici Uprave prihvatio ostavku dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar

Nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i Zoranu Mamiću, dosadašnjem treneru Dinama, smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, Zoran Mamić je podnio ostavku u zagrebačkom klubu.

Iz Dinama su u ponedjeljak navečer potvrdili da Mamić više nije njihov trener u priopćenju objavljenom na njihovoj stranici.

'Klubu puno sreće'

"Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske gospodin Zoran Mamić dao je sljedeću izjavu:

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu.

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba."

Modre čeka Tottenham

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenham Hotspura, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.