Mučna svađa pred SP: Mamić ne može vjerovati što se priča

Dinamo u srijedu protiv Rijeke igra odgođenu derbi utakmicu 21. kola prvenstva na Kantridi.

25.2.2014.
14:25
VOYO logo

"Čeka nas utakmica s protivnikom koji je ove sezone ostvario jako dobre rezultate i koji zaslužuje najveći mogući respekt. Vjerujem da će i vremenske prilike biti dobre te da nas u Rijeci čeka pun stadion, pravi nogometni ambijent i očekujem pobjedu Dinama", istaknuo je Zoran Mamić i otkrio kako na raspolaganju vrlo vjerojatno neće imati svog ponajboljeg igrača Soudanija.

"Prije da neće biti spreman nego hoće. Nisam do sada imao praksu javno kritizirati igrače, ali ću reći kako nisam zadovoljan izvedbama Ive Pinta u zadnje vrijeme. Konkretno, on je bek i prije svega mora igrati obranu, a sve što napravi naprijed je samo plus."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Rijeka na raspolaganju neće imati svog najboljeg igrača, Benko je na putu za Kinu.

"Ostali su bez Benka koji je njihov najbolji strijelac, ali vrlo blizu sam razmišljanja predsjednika Miškovića koji je rekao da imaju četiri jednako dobra ili bolja napadača. Gledao sam dvije njihove prvenstvene utakmice na proljeće i naravno da nisu igrali kako se od njih očekuje, ali dominirali su i diktirali igru. Uostalom, utakmice s Dinamom su uvijek nešto posebno tako da to treba i gledati odvojeno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ne briljira ovo proljeće, igra je protiv Dragovoljca bila jako loša. Uslijedio je razgovor s gazdom kluba.

"Je li urodilo plodom? To ćemo vidjeti sutra. Siguran sam da znaju o čemu smo im pričali, ali ovo je takav posao da im se iz dana u dan moraju ponavljati iste stvari jer inače se opuste. Poanta priče je bila da oni moraju iz dana u dan htjeti napredovati i dati sve od sebe da u tome uspiju. Da smo dobili 4 ili 5:0 protiv Dragovoljca ja bih opet bio nezadovoljan. Ne bih komentirao kako su radili drugi treneri prije mene, ali naš cilj nije samo osvajanje hrvatskog prvenstva nego i iskorak u europskim natjecanjima, a to možemo samo ako ćemo naporno raditi i svaki dan koristiti za poboljšavanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivija od utakmice novinarima je bila priča o 'hladnom ratu' između stožera Dinama i hrvatske reprezentacije, koju je svojim istupima potaknuo Zdravko Mamić. Mamić stariji je zbog nepozivanja Dinamovih igrača u reprezentaciju, navodno, čak i bratu Zoranu zabranio komunikaciju s kumom Nikom Kovačem.

"To je netočna informacija i jednostavno smiješno sve skupa. Ne znam uopće što bih rekao na to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj Zoki je progovorio o Alenu Haliloviću koji nije dobio poziv niti jednog izbornika nacionalnih selekcija.

"Koji bi razlog bio Dinama da Alen ne bude pozvan ni u jednu reprezentaciju? To morate pitati izbornike koji rade popis, a ne mene. Barcelona? Nisu bili u Zagrebu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo