Dinamo slavi povijesni 'šamar' Hajduku: 'Ovo je melem na neke rane'

'Najveća pobjeda u povijesti Hrvatske?

4.12.2013.
21:37
VOYO logo

Dinamo je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa razbio Hajduk s 5:0 i tako stigao do najveće pobjede u derbiju u povijesti Hrvatske. Sreća u modrom taboru je, naravno, bila velika.

"Čestitke mojoj momčadi na velikoj pobjedi i sjajnom rezultatu. Naravno da sam jako sretan nakon ovakve pobjede i ne treba govoriti što ona znači za momčad u trenutku kada nismo do sada imali sreće i bili smo kažnjavani u posljednjim minutama. Ovo je melem na neke rane. Najveća pobjeda u povijesti Hrvatske? Sigurno je lijep osjećaj kada se uz ovakvu igru i ovakav rezultat dobije najvećeg rivala; zadovoljstvo i sreća su veliki", rekao je sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić za službenu stranicu kluba te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih se publici koja je bila na Maksimiru i koja nas je bodrila, a pobjedu bih posvetio veteranima BBB koji su nastradali neku večer."

Dinamova pobjeda nad Hajdukom od 5:0 druga je najveća u povijesti derbija. Modri su najuvjerljivije, sa 6:0, slavili 15.10.1939. godine, podsjeća službena klupska stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenera Hajduka Igora Tudora je nakon katastrofalnog poraza od Dinama dočekalo novinarsko pitanje kako se osjeća.

"Prekrasan je osjećaj, hvala na pitanju", sarkastično je odgovorio neraspoloženi trener Hajduka pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam puno toga za reći, nisam raspoložen. Sve Dinamove vrline, ali i naše mane su došle do izražaja. Dinamo je dominaciju pretvarao u pogotke. Naša realnost su Zadar i Rijeka."

Tudor je priznao da je Dinamo bio bolji, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat nije mjerilo kvalitete. Kao što nije mjerilo kvalitete to što u zadnje tri utakmice nismo poraženi od Dinam. Svojim igračima nemam što zamjeriti", zaključio je strateg Hajduka.

Rijeka je u odgođenoj utakmici 16. kola domaćeg prvenstva na Kantridi svladala Hrvatski dragovoljac s 2:0. Riječani su otpor gostiju iz Sigeta slomili tek pred kraj utakmice. Leon Benko je u 72. minuti ljevicom lijepo pogodio za 1:0, a osam minuta kasnije postavio konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Matjaža Keka ovom je pobjedom došla na tri boda zaostatka za drugoplasiranim Hajdukom koji ima utakmicu više. Dragovoljac je posljednja momčad lige s dva boda zaostatak za Osijekom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo