Mamić nakon 'bombe' iz Španjolske osobno zvao Barçu

Prema očekivanjima, iz Barcelone su potvrdili ulaganje žalbe na izrečenu kaznu Svjetske nogometne federacije (FIFA) o zabrani dovođenja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka.

3.4.2014.
9:20
VOYO logo

Barcelona je kažnjena zbog kršenja FIFA-inog pravilnika o dovođenju igrača mlađih od 18 godina, kao i zbog niza nepravilnosti na registraciju i dovođenje igrača u periodu između 2009. i 2013. godine.

"FC Barcelona će uručiti adekvatnu žalbu FIFA-i i ako bude potrebno i Sportskom arbitražnom sudu (CAS) kako bi sačuvali klupsku čast", stoji između ostaloga u klupskom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom su Barcelonine osnove za žalbu podijeljene u 14 točaka, a Zoran Mamić tvrdi da transfer Alena Halilovića nije u opasnosti.

"Odmah po saznanju te informacije osobno sam kontaktirao Barcelonu. U razgovoru s čelnim ljudima katalonskog kluba dobio sam potvrdu da se to ne odnosi na transfer našeg igrača Alena Halilovića. Sve je u potpunom redu, ne treba špekulirati, Alen na ljeto odlazi u Barcelonu, ugovor je potpisan i ništa drugo se ne može dogoditi, u to budite uvjereni", kazao je Zoran Mamić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik koji zastupa hrvatskog nogometnog dragulja Alena Halilovića izjavio je da će transfer njegovog pulena u Barcelonu biti dovršen otvaranjem prijelaznog roka.

Jean Louis Dupont je to otkrio španjolskoj radijskoj postaji Esports RAC1, a njegova se tvrdnja temelji na tome da je Halilović, za razliku od njemačkog vratara Marc-Andrea ter Stegena, potpisao ugovor s katalonskim gigantom prije izricanja kazne od strane FIFA-e.

"Nema scenarija prema kojem moj klijent ne bi zaigrao za Barcelonu. Transfer je dovršen prije izricanja kazne", rekao je Dupont, koji se donekle slaže s FIFA-inom politikom, no ne i načinom na koji ju primjenjuje.

Dupont smatra da bi FIFA trebala dopustiti djeci da, uz pratnju obitelji, potpišu ugovor za nogometne velikane, a sve u svrhu maksimalnog iskorištavanja nogometnog potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko FIFA ne dopusti da djeca ostvare svoj san i da imaju maksimalne uvjete za trening i napredovanje, onda to nije dobra politika", zaključio je odvjetnik hrvatskog nogometaša, koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom.

Menadžer njemačkog nogometnog vratara Marc-Andrea ter Stegena, Gerd van Bruch, otkrio je za njemački Sport Bild da od transfera njegovog pulena u Barcelonu ovog ljeta neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko nisam pogrešno interpretirao FIFA-inu odluku u slučaju Barcelone, Marc-Andre ne ide u katalonski klub ovog ljeta", rekao je Bruch.

Podsjetimo, FIFA je u srijedu donijela odluku da je Barcelona suspendirana za iduća dva prijelazna roka, jer je prekršila nekoliko pravila u svezi dovođenja igrača mlađih od 18 godina. Navodno je riječ o njih deset, a poznato je dosada da su u pitanju dva Korejca i nekoliko afričkih nogometaša.

U srijedu je navečer Barcelona predala i službenu žalbu na takvu odluku.

Podsjetimo, u sličnoj se situaciji kao i Ter Stegen, aktualni vratar Borussije Mönchengladbach, nalazi i naš Alen Halilović, koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor s katalonskim klubom, iako prijelazni rok nije službeno ni započeo. FIFA se još nije službeno oglasila po pitanju te dvojice igrača, a vjerojatno ni neće dok ne razmotri Barceloninu žalbu i dok ne prođe saslušanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo