'Svi smo bili u šoku! Meni je suigrač umro na rukama!'

'Ne volim se toga prisjećati, svi smo bili u šoku.

21.3.2012.
8:00
VOYO logo

Suigrač Ivana Klasnića, Fabrice Muamba, i dalje je u bolnici, iz koje stižu sve bolje, ohrabrujuće vijesti. Počeo je micati rukama i nogama, pomalo govoriti na francuskom i engleskom. No, u svakom slučaju, pred njim je dug put oporavka, iako je trenutačno najvažnije da je živ, da ono što može raditi, radi sam bez pomoći aparata, diše bez respiratora.

Igrači Boltona i dalje su u šoku, a takve ružne stvari, nažalost, sve se češće događaju u sportu, pogotovu u nogometu. Vrlo ružno životno iskustvo imao je i naš bivši reprezentativac Tomo Šokota kojemu je tijekom utakmice suigrač Miklos Feher umro na rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog 25. siječnja 2004. samo se srušio nakon desetak minute utakmice između Benfice i Vitorije iz Guimaraesa. Šokota je prvi priskočio, no pomoći nije bilo, njegov suigrač i prijatelj preminuo je odmah, ni liječnička intervencija nije uspjela spriječiti tragediju.

"Znam kako je Klasniću, meni je suigrač umro na rukama", rekao je Šokota prisjećajući se tog strašnog dana, te nadodao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim se toga prisjećati, svi smo bili u šoku. I ne želim o tome ni sad razmišljati, nastojim se Miklosa sjećati samo kao suigrača, bili smo prijatelji i izvan terena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo