ZNALAC KOJI JE ODGOJIO VATRENE: / 'Imamo izvrsnu momčad, no uspjeh reprezentacije ovisit će o formi i klasi jednog igrača'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Svjetsko nogometno prvenstvo je pred vratima, utakmice u Rusiji započinju 14. lipnja

6.6.2018.
8:48
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u završnoj je fazi priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo, pred Vatrenima je još pokoji trening u domovini, pripremni susret protiv Senegala u petak u Osijeku, redovne aktivnosti izabrane vrste i let iz Zagreba prema Sankt Peterburgu u ponedjeljak.

Igrači okupljeni oko izbornika Zlatka Dalića protiv Senegala će se pripremati za ono što donosi za njih otvarajuća utakmica Mundijala, susret protiv Nigerije. Za ogled protiv Argentine poslužila je nedavna utakmica protiv Brazila na Anfieldu u kojoj je Hrvatska poražena 0-2 golovima u drugom poluvremenu. U prvom, u snažnijoj postavi, dojam viđenog bio je vrlo dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moć Vatrenih

Osvrnuo se na to i najavio Svjetsko prvenstvo Martin Novoselac, čovjek kroz čije su ruke prošli svi igrači koje Dalić vodi u Rusiju. Premda će na početku intervjua objavljenog na službenim web-stranica Hrvatskog nogometnog saveza inzistirati na tome da zasluge nisu samo njegove te ih podijeliti sa suradnicima. Potom se Novoselac osvrnuo na viđeno na Anfieldu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazil je Brazil, peterostruki svjetski prvak, predvodnik tehničkog nogometa sjajan i po svim ostalim segmentima. Drago mi je što na Anfieldu nije bio previše dominantan jer to dokazuje moć naše momčadi, koja nije bila u podređenom položaju nego se hrabro suprotstavljala sve do finiša. Šteta zbog dekoncentracije koja je skrivila drugi pogodak, primljen osam sekundi prije isteka treće minute sudačke nadoknade. Taj gol sugerira da smo izgubili uvjerljivo. Naime, tako se čini neupućenima."

Vatrene je ovako vidio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je zaista jaka, kvalitetna. Ne mora se plašiti nikoga budući da protiv nje nitko nije favorit. Iščitavalo se da smo kadri zabiti, natjerati protivnika u pravu malu paniku. Tako bi vjerojatno i bilo da se nije čekala pogreška već stislo, da smo se konkretnije nametnuli."

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Modrić mora biti na 100 posto

Uvjeren je da bi sve izgledalo drugačije da je u pitanju bila natjecateljska utakmica, a potom podvlači:

"Čim je izašao Luka osjetio se pad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo veznjaka Real Madrida i hrvatskog kapetana, kao i mnogi, Novoselac ističe iz redova Dalićeve momčadi.

"Imamo izvanrednu selekciju, sastavljenu od igrača koji su nositelji u najboljim europskim klupskim sastavima. Čast svima, napose Ivanu Rakitiću, Mariju Mandžukiću, Ivanu Perišiću, no samo klasa i forma Luke Modrića garantiraju da u Rusiji možemo daleko i visoko! Luka mora biti optimalan - na 100, ne na 70 posto - u tom slučaju i svi drugi dobiju na specifičnoj težini i vrijednosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posrijedi je super spoj iskustva i mladosti. Momčad je izbalansirana, kompaktna, opasna. Dakako da se treba poklopiti puno nijansi za priželjkovani rezultat, a to je prolazak skupine kao realni cilj. I ja se uzdam u čvrsti blok s Vedranom Ćorlukom, Dejanom Lovrenom i kolegama, u kontrolu igre kapetana Modrića, u bijeg Ante Rebića i kakvu fintu Andreja Kramarića!", zaključio je Novoselac.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo