ZNA SE TKO ĆE SUDITI PROTIV RUSIJE: /

U domovini je za neke 'persona non grata', ali mi ga na SP-u pamtimo po dobrom

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Ukupno je Ricci na prvenstvu pokazao četiri žuta kartona, a od toga jedan i Marcelu Brozoviću i Ivanu Rakitiću

5.7.2018.
7:30
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Brazilski 43-godišnji sudac Sandro Meira Ricci sudit će u četvrtfinalnom dvoboju Hrvatske i Rusije koji se igra u subotu 7. srpnja u Sočiju od 20 sati, na Olimpijskom stadionu. Pomoćnici u tom povijesnom susretu za nas i Ruse bit će mu sunarodnjaci De Carvalho i Van Gasse, javlja službena FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BILIĆ ISKRENO PRIZNAO: ‘Da se SP igra u Njemačkoj, rekao bih da je Hrvatska favorit, ali ovako…’

Meira Ricci poznato je sudačko ime hrvatskim nogometašima na ovom SP-u jer je upravo on sudio Vatrenima protiv Nigerije u Kalinjingradu (pobjeda 2-0).

Brazilac je taj dvoboj odsudio jako dobro i dobio dobru ocjenu. Također je sudio i posljednju utakmicu u skupini C između Francuske i Danske, koja je odigrana miroljubivo 0-0 i koja je izazvala reakcije nogometnih fanova koji su ostali razočarani viđenim u toj utakmici i ambicijama" obje momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Ricci na prvenstvu pokazao četiri žuta kartona, a od toga jedan i hrvatskim nogometašima Marcelu Brozoviću i Ivanu Rakitiću. No nije svima ostao u dobrome sjećanju, za njega se veže jedna priča, događaj...

Naime, Ricci je umalo dobio batina na terenu od igrača brazilskog Fluminensea 2016 godine, da bi nakon svega bio suspendiran na dva mjeseca od strane brazilskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Fluminense tvrdi da ih je on grubo oštetio tako što im je poništio regularan gol za 2-2 protiv Flamenga na samom kraju utakmice u finalnoj utakmici brazilske Serie A.

Na samom travnjaku "Estádio Raulino de Oliveira" nastala je velika gužva i prekid od čak 15 minuta, tijekom kojeg su Riccija obavijestili da je ponovljena TV snimka pokazala kako gol nije regularan, što je u konačnici natjeralo Riccija da ga poništi. Na kraju je Palmeiras postao prvak, a Ricci kod navijača Fluminensea nepoželjna osoba, "persona non grata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, njegovo ime se veže za sudačke repove iz utakmice Corinthiansa i Cruzeira 2010. godine.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo