ZNA SE KAKO DO POBJEDE: / Rekordne brojke koje ostvaruje Tudorova momčad zadivile su Turke

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Naizmjeničnim ritmom poraza i pobjeda turski je Karabükspor, na čijoj klupi sjedi hrvatski stručnjak Igor Tudor, u pet odigranih ligaških utakmica osvojio šest bodova. Ipak, u nečem prednjače.

30.9.2016.
16:57
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Prema nekim izvađenim statističkim podacima koje su plasirali Turci, a na koje se pozivaju Sportske novosti, ispada da je Tudorova momčad, inače prošlosezonski drugoligaš, zapravo momčad koju nitko trkački ne može nadmašiti. Preciznije, Tudorovi nogometaši po utakmice pretrče 115,8 kilometara što je čak 2,5 kilometara više u odnosu na prvog konkurenta po tom statističkom podatku.

Tajna je u načinu treniranja

Tudor otkriva i u čemu je tajna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U načinu treniranja i poimanju nogometa. Postoje segmenti na koje kao trener možeš jako utjecati, dok su tehnička i brzinska kvaliteta izvedbe igrača i momčadi u cjelini nešto na što možeš utjecati samo u manjoj mjeri."

Prije preuzimanja Karabükspora, Tudor je trenirao nogometaše PAOK-a. I tada se njegova momčad mogla podičiti podatkom da često odradi kilometražu veću od konkurenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto bi i s Hajdukom

"Sjećam se da smo protiv Borussije Dortmund u Europskoj ligi imali 121 pretrčani kilometar. To nam je bio rekord", kaže Tudor, uvjeren da bi i s igračima splitskog Hajduka, kluba koji mu je prvi dao priliku i kao igraču i kao treneru, mogao učiniti isto.

Tko zna kakve bi spomenute brojke bile u Karabüksporu i da su njegovi igrači imali podršku na domaćim utakmicama. Naime, dvije je takve Tudor odradio bez prisustva publike koja svojim hukom uobičajeno tjera igrače na dodatan trud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo