Pogled na ždrijeb / Dalić za RTL: 'Nema tu nekih ekstra zvijezda, no svi oni žele pobijediti viceprvake svijeta'

Pripreme su već počele u Dublinu gdje je stupljeno u kontakt s nekim reprezentacijama protiv kojih bi Dalić volio testirati igrače

2.12.2018.
19:01
VOYO logo

Ples kuglica u Dublinu Hrvatsku je smjestio u grupu koja ne bi trebala biti veliki izazov za izbornika Zlatka Dalića. U kvalifikacijama za Euro 2020. Vatreni će se boriti s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom. I dok su mnogi već počeli trljati ruke, izbornik Dalić nakon ždrijeba smiruje  euforiju.

"Grupa nije ni lagana ni teška, ali moramo biti oprezni, moramo biti na nivou i u formi jer takmičenje je vrlo kratko, osam mjeseci su kvalfikacije. Ovo smo favoriti kako jesmo od toga ne smijemo bježati. Mi moramo proći grupu i plasirati se na europsko prvenstvo, to je naš cilj, to je naša obveza", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se tako neće susresti s europskim kapitalcima, no u akciji ćete moći vidjeti Hamšika sa Slovačkom, Đuđaka u Mađarskoj, a sigurno će zanimljiv biti okršaj dva Realovca Luke Modrića i Garetha Balea koji će predvoditi napad Walesa.

"Grupa je izrazito natjecateljska. Hrvatska je u svakom slučaju favorit zbog svega što su postigli i igrača koje imaju. A tu su i Slovačka i Mađarska. To će biti teški susreti, zatim i putovanje u Azerbajdžan", rekao je izbornik Walesa Ryan Giggs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi tako trebala imati i dobru podršku navijača zbog blizine gostovanja vjeruje izbornik Dalića. Dobro će i  doći podrška jer će drugoplasirana reprezentacija svijeta biti posebna motivacija uparenim reprezentacijama.

"Nema tu nekih ekstra zvijezda, ali su dobre momčadi koje svaka od njih želi pobjediti vice prvaka svijeta, želi pobjediti Hrvatsku, želi pokazati svoju kvalitetu i dokazivat se i s toga moramo biti oprezni", objasnio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić zato nije trošio vrijeme. Pripreme su već počele u Dublinu gdje je stupljeno u kontakt s nekim reprezentacijama protiv kojih bi Dalić volio testirati igrače.

"Pa htjeli bi izabrati isto tako jake protivnike. Mislim da moje želje znate da ja hoću jake ekipe, jake protivnike. Već smo u kontaktu s dvije reprezentacije ovdje bili. Čekamo samo završetak ždrijeba da izbace termine. Onda ću vidjeti da li se poklapamo i zaista želimo onda dvije jake utakmice", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa zatim spremno dočekati kvalifikacije. Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbajdžan početak su puta prema Euru kojem je domaćin čak 12 država.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo