Pripreme za SP / Zlatko Dalić uoči utakmice sa Slovenijom: 'Nijedna utakmica nije lagana. Kek je sjajan izbornik...'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Povodom prve utakmice protiv Slovenije, izbornik reprezentacije Zlatko Dalić stao je pred novinare, uključuljući i RTL.

25.3.2022.
13:40
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog je tjedna otputovala u Katar gdje nas čekaju dva prijateljska susreta. U subotu igramo protiv Slovenije, dok će u utorak Vatreni odmjeriti snage s Bugarskom.

Našim će nogometašima dobro doći pripreme u Kataru, s obzirom na to da se za osam mjeseci tamo igra Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok neke reprezentacije još uvijek traže svoje mjesto na natjecanju, Hrvatska se pobrinula za to u kvalifikacijama i izborila direktni plasman. Povodom prve utakmice protiv Slovenije, izbornik reprezentacije Zlatko Dalić stao je u 13 sati i 30 minuta pred novinare, uključuljući i RTL.

Dalić o Jošku Gvardijolu i igranju u Kataru

"Sve ovisi o njemu. Naravno, on je pokazao veliki potencijal i kvalitetu. Mislim da je za hrvatsku reprezentaciju velika stvar što ima ovakvog mladog igrača. On se ne smije umisliti da je to sad to, mora naporno raditi u svojem klubu svaki trening." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radio sam puno da Hrvatska igra ovaj turnir u Kataru. Prvo da mi vidimo i priviknemo se na ove uvjete. Moja želja bila je da igramo s Katarom utakmicom, međutim nije to tako ispalo. Mislim da i mi i Katar imamo dobre protivnike. Bit će lijepo da i domaćin napravi dobar rezultat, imam tu lijepa sjećanja i nadam se da će se tako nastaviti dalje."

Hrvatska više fokusirana na team-building nego na utakmicu sa Slovenijom?

"Nijedna utakmica nije tek tako. Znam da se malo kroz slovenske medije provukla priča o vama. O Sloveniji imamo puno poštovanja, pogotovo prema izborniku Keku. Pa vi ste nas pobijedili 1:0 i prema imamo puno poštovanje. Ja sam bio taj koji je predložio Sloveniju da dođe u Katar. Sutra ćemo imati dostojnog protivnika," rekao je izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepe riječi izbornika i nova uloga u obrani Hrvatske

"Sigurno je lijepo čuti, pogotovo od izbornika hrvatske reprezentacije. Te riječi će me motivirati. Uvijek nastojim slušati stare osobe jer imaju iskustva, tako da hvala puno i nastaviti ću raditi dalje," odgovorio je Gvardiol RTL-ovom novinaru Antoniju Vuksanoviću.

"Nije mi novo [igrati u 3-5-2], igram već pola godine u tome sistemu u klubu. Naravno da je veliki problem u reprezentaciji što nemamo mnogo vremena da se prilagodimo na novi sustav igre. Fokusirani smo, dobro je izgledalo na treninzima pa se nadam da ćemo to sutra i pokazati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će biti teško, kako i nama tako i njima. Ono što je važno sutra je da budemo rastrčani, pogotovo po ovom vremenu. Siguran sam da će biti sve teže i teže, pokušati umoriti protivnika s posjedom lopte i privesti utakmicu kraju," kaže Gvardiol o uvjetima u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo