Preko trnja do zvijezda / Životna priča Kevina de Bruynea: 'S 14 su me izbacili iz kuće kao smeće, ali to mi je dalo snagu da uspijem'

Image
Foto: AP Images

Danas Kevinu De Bruyneu sve ide od ruke, a tih davnih dana slučaj s udomiteljima je mogao zauvijek jednom nogometnom dragulju zalupiti vrata uspjeha i zakinuti milijune ljubitelja nogometa za njegovo umijeće

7.4.2022.
15:54
AP Images
VOYO logo

Kevin de Bruyne, udarna je igla Manchester Cityja i reprezentacije Belgije. Glasi za jednog od najboljih nogometaša na svijetu, a to iz tjedna u tjedan potvrđuje. Prije nekoliko dana je probio rijetko viđeni bunker Atletico Madrida te time svoj City odveo do vrijedne pobjede.

De Bruyne je već od ranih dana pokazivao vanserijski talent no bilo je upitno hoće li ga zbog svog neobičnog karaktera i tihe povućene naravi ikad realizirati do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se s Joseom Mourinhom nikako nije slagao pa ga je žestoki Portugalac slao po posudbama samo da ga ne gleda, Guardiola je pronašao zajednički jezik s ćudljivim Belgijancem. Upravo je pod Pepom, de Bruyne eksplodirao i potpuno razvio svoj talent.

Image
O poštenju u nogometu /

Filip Krovinović - gospodin u kopačkama i potez o kojem treba pričati našoj djeci

Image
O poštenju u nogometu /

Filip Krovinović - gospodin u kopačkama i potez o kojem treba pričati našoj djeci

Nedruštven, tih i zaljubljen u nogomet

Sam KDB otkriva kako je zatvorena i nedruštvena osoba. Uzrok prema njegovim riječima leži u teškom djetinjstvu i ranom odlasku od kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se s 14 godina odselio iz kuće u kojoj je živio s majkom i sestrom. Naime, Genk ga je uočio te mu je dao ponudu, a njegova se majka zbog posla nije mogla preseliti u drugi grad. Inače, ona je jako puno putovala po svijetu zbog poslovnih obveza te je Kevin i onako bio više sam nego s njom.

Genk je pokušao naći rješenje za mladog i šutljivog talenta kojeg je privukao u svoje redove. Prvo su ga smjestili u internat, a potom su mu našli i hraniteljsku obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kažu da je to zato što si takav, kakav si'

No stvari se nisu razvijale kako su planirali. Nakon što se Kevin vratio s jednog turnira i odlučio otići na ljetne praznike kući njegova hraniteljska obitelj ga više nije željela primiti.

"Kažu da je to zato što si takav, kakav si. Rekli su da si previše tih i kompliciran. Ne mogu ostvariti kontakt s tobom i zbog toga te ne žele više primiti", rekla mu je tada plačući njegova majka, piše The Players Tribune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na fantastičnog veznjaka je ta epizoda ostavila dubok utisak te je se kasnije u jednom prilikom prisjetio.

"Najviše mi se urezala u pamćenje ta rečenica 'zato što si takav, kakav jesi'. Bio sam šokiran. Primio sam to vrlo osobno. Ta mi obitelj to nikad nije rekla u lice. Izgledalo je kao da nema problema. Ostajao sam u svojoj sobi i nikog nisam gnjavio. Čak su mi i mahnuli kao da je sve uredu. A onda su nazvali klub i rekli da me više ne žele", navodi njegove riječi Players Tribune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ušao sam u drugom dijelu i sav je taj bijes provalio iz mene'

Bila je to situacija koja je gotovo zauvijek uništila njegov nogometni put. Klub je mislio da je u njemu problem, nije bio zvijezda i oni više nisu htjeli plaćati nekoj drugoj obitelji da se brine o Kevinu.

Kad se vratio u Genk bio je premješten u drugu ekipu te je bio kako sam kaže posve nebitan u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenirao sa kao lud. Bilo je toliko žara u meni. Bio sam lud. Sjećam se utakmice koja je sve promijenila. Ušao sam u drugom dijelu i sav je taj bijes provalio iz mene. Zabio sam ih pet", navodi de Bruyne te dodaje kako je ta njegova nogometna eksplozija dovela do tog da samo par mjeseci kasnije bude promoviran u prvu momčad.

Ostalo je povijest no De Bruyne je dobio i tračak zadovoljštine nakon što se probio u prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je uspio, htjeli su ga natrag

"Prišla mi je žena iz te iste obitelji i rekla da me žele natrag. Vrati se, kazala mi je, smiješeći se. Meni nije bilo smiješno pa sam joj rekao 'izbacili ste me kao da sam smeće. Sad kad mi je krenulo ti me želiš natrag? To što ste me šutnuli, samo mi je dalo snage", kazao je Belgijanac o toj situaciji.

KDB-ova karijera je od tada doživjela nezaustavljiv uzlet. Prodan je u Chelsea gdje nikako nije mogao naći zajednički jezik s Mourinhom te ga je ovaj slao po posudbama da bi ga nakon nekoliko sezona u Werderu i Wolfsburgu prodali u Manchester City za 55 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiteljsku idilu pronašao tek nedavno

Iako je nogometna karijera pošla pravim putem, De Bruyneov privatni život nije uplovio u mirnu luku sve do 2017. godine kada se vjenčao za Michèle Lacroix s kojom ima troje djece. Prije toga je imao ružnu epizodu s bivšom djevojkom Caroline Lijnen koja ga je ostavila zbog reprezentativnog kolege Thibaut Courtoisea.

Danas Kevinu De Bruyneu sve ide od ruke, a tih davnih dana slučaj s udomiteljima je mogao zauvijek jednom nogometnom dragulju zalupiti vrata uspjeha i zakinuti milijune ljubitelja nogometa za njegovo umjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo