ŽESTOKE REAKCIJE NA OSNIVANJE SUPERLIGE: / Legende Man. Uniteda i Liverpoola podivljale - 'Dosta je! Izbacite United, Arsenal i Liverpool iz lige'

Image

Stručni komentatori nisu nimalo dobro primili ovu vijesti i poprilično su burno reagirali

19.4.2021.
8:13
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice bi se igrale tijekom tjedna a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima. Sezona bi počinjala u kolovozu te bi klubovi bili podijeljeni u dvije skupine po 10 momčadi. Svaka bi momčad odigrala sa svakom iz skupine po jednu utakmicu doma i u gostima, a onda bi po najbolje tri iz obje skupine ušle u četvrtfinale. Njima bi se kroz doigravanje priključile još dvije momčadi koje su u regularnom dijelu završile na četvrtom i petom mjestu. U četvrtfinalu i polufinalu bi klubovi igrali po utakmicu doma i u gostima dok je u finalu zamišljen jedan susret na neutralnom terenu.

Image
Image

Liverpool's Dutch midfielder Georginio Wijnaldum (L) shoots at goal during the English FA Cup fourth round football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 24, 2021.,Image: 585713830, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Žestoke reakcije

Svjetska i europska nogometna organizacija, FIFA i UEFA, prethodno su se oštro usprotivile tom projektu. Protivljenje je izrazio i organizator španjolskog prvenstva La Liga, a suprotstavili su se i mnogi bivši igrači, poput legenda Man. Uniteda i Liverpoola, Gary Neville i Jamie Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas stručni komentatori nisu nimalo dobro primili ovu vijesti i poprilično su burno reagirali.

"Liverpoole, kakva sramota smo postali! Prisjetimo se svih onih koji su prije nas bili u ovom klubu i koji bi bili jednako osramoćeni", poručio je Carragher svom bivšem klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oduzeti bodove i novčano kazniti'

Znatno rječitiji i oštriji bio je Neville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sramotno. Navijač sam Uniteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Uniteda i Liverpoola. Taj Liverpool je klub naroda, klub navijača... United su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu u kojoj ne može ispasti. To je potpuno sramotno", rekao je Neville.

"Vlasnici ovih klubova nemaju nikakve veze s nogometom u Engleskoj. Navijači trebaju zaštitu. Nisam ja protiv novca u nogometu, i ja sam zaradio od nogometa i ulažem novac u nogomet, ali postoje neki principi, treba omogućiti jednom Leicesteru da ide u Ligu prvaka ako osvoji Premierligu. United nije u Ligi prvaka, Arsenal nije u Ligi prvaka, Tottenham nije u Ligi prvaka i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus. Što je previše, previše je", kazao je bivši igrač Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neville ima dosta radikalan stav i tvrdi da bi se osnivačima trebali oduzeti bodovi i da ih se treba novčano kazniti.

"United i ostatak klubova velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premierlige trebali bi se sramiti, trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno djelo protiv nogometnih zaljubljenika. Dajte titulu Burnleyju, ostavite Fulham u ligi, a izbacite United, Liverpool i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele međusobno igrati, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se natječu u domaćoj ligi", veli Neville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo