ZEKIĆU I OSIJEKU SE POSREĆILO: / U Gradski vrt stiže klub s kojim su se prije pet godina lako obračunali

Image

Nogometaši Osijeka u 1. pretkolu Europske lige igrat će protiv Santa Colome iz Andore protiv koje su igrali i prije pet godine u svom zadnjem izlazu u Europu.

19.6.2017.
13:49
VOYO logo

Osijek će u prvom susretu 29. lipnja gostovati, a uzvrat je 6. srpnja na stadionu Gradski vrt.

'Bijelo-plavi' su bili jedini hrvatski klub u tom dijelu ždrijeba i imali su status nositelja. Hajduk se priključuje u 2. pretkolu, a Dinamo u 3. pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijeku je prijetilo nekoliko neugodnih suparnika kao što su mađarski Vasas, Široki Brijeg, Partizani iz Tirane, slovenska Gorica ili slovački Ružomberok. No, momčad trenera Zorana Zekića je imala sreće.

Od Osijeka se očekuje prolazak prve runde natjecanja, a u 2. pretkolu neće biti nositelji pa mu prijete neka zvučna imena poput Galatasaraya, Crvene zvezde, Maccabi Tel Aviva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja europska avantura Osijeka dogodila se 2012. kada je također u 1. pretkolu igrao protiv Santa Colome. Osijek je slavio u obje utakmice (1-0, 3-1), a potom u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, bit će to osmi europski pohod Osijeka. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju.

Mogućeg protivnika u 2. pretkolu doznao je Osijek, a to je švicarski Luzern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju prolaza u 2. pretkolo, Osijek će u prvom susretu 13. srpnja ugostiti Švicarce, a uzvrat je 20. srpnja u Luzernu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo