JAMČEVINA JE SKUPLJENA: / Mamić bi mogao izaći iz pritvora uoči Bayerna

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić mogao bi izaći na slobodu neposredno uoči utakmice Dinama u Ligi prvaka protiv Bayern Munchena.

7.12.2015.
22:02
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni predsjednik Dinama i neformalni vladar hrvatskog nogometa Zdravko Mamić mogao bi izaći iz zatvora nakon uplate jamčevine, slično kao što je to bilo ljetos kad je Mamić nakon uplate jamčevine, izašao iz istražnog zatvora u Remetincu tek nekoliko sati uoči prve utakmice drugog pretkola protiv Fole Esch.

Sad bi se to moglo dogoditi uoči utakmice s Bayern Munchenom u posljednjem kolu skupine F Lige prvaka, koja je na rasporedu u srijedu od 20 i 45 na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o eventualnom puštanju ili zadržavanju već je donesena

"To je sve manje-više završeno, skupljena je jamčevina. Nije važno kako, nemojte sad o tome", rekao je Barišić za RTL.

Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Lukunic

Odluka o eventualnom puštanju ili zadržavanju Zdravka Mamića, njegova sina Marija te poduzetnika Sandra Stipančića i Igora Krote za ukupan iznos jamčevine od 26 milijuna kuna, pri čemu na starijeg brata Mamić otpada 14 milijuna, već je donesena, a javnosti će biti poznata nakn što bude otpremljena strankama, što bi se trebalo dogoditi u utorak, potvrdio je danas glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i izađe, upitno je vraćanje na posao

Na prvu odluku suda koji je optuženicima dozvolio obranu sa slobode za 26 milijuna kuna žalio se USKOK tvrdeći kako jamčevina ne može zamijeniti istražni zatvor. Sad se postavlja slijedeće pitanje. Ako se Mamića i pusti iz pritvora, pitanje je bi li se, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, mogao vratiti na posao. Direktor Modrih Tomislav Svetina to ovako objašnjava.

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

U svečanoj loži stadiona Maksimir Zdravko Mamić vodio je razgovor s formalnim predsjednikom kluba Mirkom Barišićem.

"Pa zar mislite da se nekome može ukinuti ustavno pravo na rad samo tako? Sigurno je samo da će klub funkcionirati besprijekorno, kao što je i dosad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, USKOK Mamića tereti da je vođa skupine koja je iz Maksimirske 128 u posljednjih deset godina, preko fiktivnih off-shore-tvrki, nezakonito izvukla deset milijuna eura te 500.000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo