ZBOG PROSVJEDA DVOJICA IGRAČA BARCELONE NE TRENIRAJU? / Jedan je poznati borac za nezavisnost, a motivi drugog nisu jasni

Image
Foto: AFP

Zbog protesta vjerojatno će se odgoditi El Clasico

18.10.2019.
10:03
AFP
VOYO logo

Posljednji tjedan u Kataloniji se događaju brojni burni prosvjedi. Povod za proteste je ogorčenost presudama katalonskim dužnosnicima koji su se zalagali za nezavisnost.

Zbog prosvjeda najvjerojatnije će biti odgođen veliki derbi Barcelone i Real Madrida koji se trebao odigrati iduće subote, 26. listopada. No, informacije iz katalonskih i španjolskih medija sugeriraju da će biti odgođena nakon što je Barcelona odbila zamjenu domaćinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El Clasico

Katalonski Sport piše da bi se jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu odigra 18. prosinca. Kao mogućnost se pojavio i raniji datum, 4. prosinac, ali teško da će se utakmica tada održati jer tri dana ranije Barca igra s Atleticom.

Situacija u Katalniji odrazila se na stanje u momčadi Barcelone, gdje zbog nje dvojica nogometaša Barce nisu trenirala. Radi se o Ousmaneu Dembeleu i Gerardu Piqueu koji su propuistili trening uoči utakmice s Eibarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pique za nezavisnost

Za Piquea se može shvatiti da je propustio trening kao znak protesta oko politčke situacije jer je on Katalonac koji je više puta javno zagovarao nezavisnost, ali zas Dembelea je poprilično nejasno.

On je, naime, Francuz koji je u Barcelonu stigao tek prije dvije godine, a niti ne priča katalonski jezik i navodno uopće nije upućen u političku situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo