ZBOG NJEGA SU ZARATILI REAL I BARCELONA: / Dečko predodređen da postane nasljednik Modrića ili Inieste

Image
Foto: AFP

Žestoke dvoboje s terena Real Madrid i Barcelona ovo su ljeto preselili na nogometno tržište.

8.7.2017.
8:08
AFP
VOYO logo

Mladić je prije nekoliko dana proglašen najboljim igračem Europskog U-21 prvenstva, svrstavši se tako na popis na kojem su mnoge istinske nogometne legende poput Vahida Halilhodžića, Laurenta Blanca, Davora Šukera, Luisa Figa, Fabija Cannavara, Andree Pirla, Petra Čecha, Juana Mate...

'Mozak' momčadi

Sjajno odrađena dirigentska uloga u veznom redu Betisa i mlade španjolske reprezentacije privukla je pažnju Real Madrida i Barcelone koji svim silama nastoje privući mladića u svoje redove. Ugledni dnevnik Marca ovaj je tjedna objavio kako i Madriđani i Katalonci vide Ceballosa kao dugoročnog nasljednika 'mozgova' svoje momčadi - Luke Modrića (31) i Andresa Inieste (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceballos svojom igrom doista podsjeća na spomenutu dvojicu, a Marca je njegovu kvalitetu potkrijepila i nekim konkretnim brojkama. Kao ni Modrić i Iniesta, ni Ceballos nije veliki strijelac i asistent, njegove su najveće kvalitete u nekim drugim segmentima igre. U 2336 odigranih minuta u Primeri prošle sezone upisao je po dva pogotka i asistencije (Modrić 1+2, Iniesta 0+3).

Driblinzi, oduzete lopte, izboreni prekršaji

Na njemu je napravljeno 118 prekršaja tijekom sezone, a upisao je 120 uspješnih driblinga što je znatno više u usporedbi s Modrićem (30+54), dok su Iniestine brojke još malo slabije. Što se tiče defenzivnih zadaća, Ceballos je skupio 255 oduzetih lopti, opet više od Modrića (137) i Inieste (98) koji su, doduše, odigrali i manje minuta (Realov veznjak 1892, a Barcelonin 1329).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Ceballos je kvalitetom još uvijek daleko i od Modrića i od Inieste, ali nema sumnje da je iznimno talentiran i pun potencijala. Bit će zanimljivo vidjeti koji će od dva velikana na koncu dobiti bitku za njega i hoće li jednoga dana uskočiti u Modrićeve ili Iniestine kopačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo