Zašto je Luka Modrić razočarao Hrvatsku?

Luka Modrić najbolji je hrvatski nogometaš, ali u zadnje dvije reprezentativne utakmice, protiv Gruzije i Francuske, kao da je nestao s terena.

31.3.2011.
11:17
VOYO logo

Nakon utakmice s Gruzijom, ogorčenje hrvatske sportske javnosti bilo je veliko, a na forumima se pojavio i veliki broj komentara u kojima je kao glavni krivac prozvan Luka Modrić. Nisu krivi tamo neki debitanti koji su prvi put igrali ozbiljniju utakmicu za reprezentaciju, nego glavni i odgovorni - Luka Modrić, čija je čarolija u zadnje vrijeme vidljiva uglavnom u Tottenhamu.

"Eto vam sad vaš najbolji...", "U Tottenhamu je dobar, a što je napravio za reprezentaciju?", samo su neki od stotina komentara ogorčenih čitatelja kojima su prisjele serije pohvala na račun Lukinih fantastičnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenomen lošijih Modrićevih izdanja u reprezentaciji pokušao je objasniti iskusni strateg Splita Ivan Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam u Engleskoj, treći i četvrti mjesec te ubije. Igrači se potroše. Velik je broj utakmica, teško je biti na razini cijelu sezonu".

A Modrić je u veljači operirao slijepo crijevo. Vratio se na travnjak već nakon dva tjedna, u Milanu zaigrao 28 minuta u pobjedi koja je Spurse lansirala u orbitu. U ožujku je u pet utakmica bio u početnoj postavi Tottenhama i Hrvatske i ne zna za pobjedu! Četiri neodlučena ishoda (Milan, Wolverhampton, West Ham i Francuska) te poraz protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umor, nagomilani umor i možda taj prerani povratak nakon operacije slijepog crijeva. No, to je tako, klub te plaća... Nema ništa drugo. Ali nije isto, bez obzira na slične sustave, Modriću igrati za Hrvatsku i za Tottenham. U Londonu pored sebe ima dva jurišnika, Balea i Lennona kojima samo treba gurnuti loptu, a u Hrvatskoj se gaji drugačiji stil, na krilima su, primjerice Kranjčar i Rakitić, koji su drukčiji profili, više žele dodir s loptom i ulaze u sredinu", objašnjava Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolovozu je imao problem s preponama i zadnjom ložom. Zbog toga nije igrao na početku kvalifikacija protiv Letonije, ubrzo nakon toga ozlijedio je gležanj. No, vraćao se brzo, igrao u zadivljujućoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje viđenje ovog problema dao je i trener Hajduka Goran Vučević.

"Ne treba slabije izdanje nikoga čuditi, iza Luke je duga sezona s mnogo ozljeda. Od njega se najviše očekuje, jednostavno se dogodi slabija forma. Pa i Leo Messi ode igrati za Argentinu i odigra loše. Igrači su u svojim klubovima, posebno kako sezona odmiče, naviknuti na automatizam, na neke druge igrače uza sebe. Usto, nema tog igrača koji deset mjeseci može igrati vrhunski. Ne vidim nikakvu dramu i vjerujem da će Modrić do kraja sezone, unatoč velikom broju utakmica, znati racionalno igrati. I da će biti pravi u onoj najvažnijoj utakmici za Hrvatsku, protiv Gruzije u lipnju", zaključuje Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103300828006 arti-201103290382006 arti-201103300141006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo