ZAŠTO DINAMO ODJEDNOM IGRA PUNO LOŠIJE? Bivši trener dao zanimljiv odgovor: /

’Možda se iza svega krije plan kluba…’

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Modri su u sedam utakmica nakon pauze pobijedili tri puta, a po dva puta odigrali neodlučeno i izgubili

6.7.2020.
14:02
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Igre zagrebačkog Dinama, novog-starog prvaka Hrvatske, u dijelu sezone nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa dobile su brojne kritike.

Modri su u tom razdoblju, od 6. lipnja, odigrali sedam utakmica. Pobijedili su Varaždin, Slaven Belupo i Inter, odigrali neodlučeno s Goricom i Osijekom, a izgubili od Lokomotive i u posljednjem kolu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov prvaka Hrvatske, 21. u povijesti, Modri su osigurali krajem lipnja.

Sve je dio plana?

Za komentar slabijih igara Dinama u nastavku sezone nazvali smo Nikolu Jurčevića, bivšeg trenera kluba s Maksimira koji je Modre vodio u dva mandata - u sezoni 2003./2004. i dva mjeseca u 2018. godini. On smatra da postoji puno toga što utječe na nastupe Dinamove momčadi, ali i ističe da bi to mogla biti normalna posljedica odluke da Modri u nastavku sezone bez rezultatskog imperativa pokušaju davati više prilike mladim igračima kako bi vidjeli na koga od njih mogu ozbiljnije računati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj

Nikola Jurčević

Plan za budućnost?

"Pauza zbog korone i svega što se događalo je sigurno ostavilo veliki trag. Istina je da igre nisu kakve su se očekivale, a možda je na taj pad i utjecalo već osigurano prvo mjesto. Dinamo više ne igra u onom sastavu koji je bio u Europi", rekao nam je Jurčević na početku i prokomentirao kako postoji mogućnost da je to posljedica jednog plana.

"Možda je to i plan kluba, ne može se znati, da se bez imperativa pruži prilika mladim igračima i da se vidi na koga se može od njih računati. Možda zbog toga za Dinamo igra u eksperimentalnom sastavu", smatra bivši strateg Modrih.

Eksperimentalna momčad

Upravo je sastav momčadi najveći "krivac" za neuvjerljive predstave Dinama, smatra Jurčević.

"Za Dinamo igra drugačiji sastav, to više nije momčad koja je igrala u Europi već eksperimentalna momčad s kojom se možda pokušava vidjeti koji će se mladi igrači pokazati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći derbi

Dinamo u sljedećoj utakmici, u ovu nedjelju, očekuje najveći hrvatski derbi, dvoboj s Hajdukom. Jurčević nam je za kraj rekao kakav Dinamo on očekuje u tom dvoboju.

"Bez obzira na sve, to je najveći derbi. Hajduk ima svoje probleme i dosta loše stoji u borbi za drugo mjesto, a siguran sam da će Dinamo u tu utakmicu ući u najjačem i najiskusnijem sastavu i da je favorit", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo