ZASIGURNO JEDNA OD VEĆIH UVREDA NA KOVAČEV RAČUN: / Napravili popis svega lošeg što je napravio - 'Napravio je fatalnu pogrešku'

Image
Foto: Profimedia

Njemački mediji, koji su se isprva izrazito zalagali za to da Bayern 2018. godine da posao baš Niki Kovaču, na koncu su bili i njegovi grobari

26.12.2020.
17:29
Profimedia
VOYO logo

Više od godinu dana prošlo je otkako je klubu minhenskog Bayerna napustio hrvatski trener i bivši izbornik Vatrenih, Niko Kovač, a kritike na njegov račun i dalje ne prestaju. Premda je osvojio duplu krunu s Bayernom u prvoj sezoni, Kovač je na kraju dobio otkaz uglavnom zbog loših odnosa s igračima, zbog pritiska navijača i manje serije loših rezultata.

Njemački mediji, koji su se isprva izrazito zalagali za to da Bayern 2018. godine da posao baš Niki Kovaču, na koncu su bili i njegovi grobari jer su svakodnevno lobirali za njegovu smjenu, navodili njegove pogreške i davali golemi medijski prostor njegovim oponentima. No, čak niti nakon odlaska iz kluba, godinu dana kasnije, pojedini mediji ne odustaju od kritike na račun Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarian Football, koji je dio blogerske mreže SB Nation tako donosi tekst u kojem, pazite sada, pravda sebe jer je u 2018. godini navijao za dolazak Kovača. Najavili su ga kao idealnog trenera, a dvije i pol godine kasnije tvrde da su gadno pogriješili i navode razloge zašto.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Monaco, Monte-Carlo - September 25, 2020: AS Monaco Press Conference before the Match vs. RC Strasbourg with New Football Coach Niko Kovac. Nico, Fussball, Soccer, Trainer, SPO, Sport,Image: 560048385, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany ***, Model Release: no

Napravio fatalnu pogrešku

"Bili smo previše glupi da shvatimo kako je to pogrešno zbog niza razloga", kažu iz Bavarian Footballa i zatim navode razloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodstvo Bayerna nije mu omogućilo igrače koji su mu trebali za njegov sustav igre... Vodstvo Bayerna nije mu dopuštalo da ima svoj sustav igre... Kovač u Bayernu nikako nije uspijevao sljubiti veterane i mlade igrače... Kovač nikako nije mogao prihvatiti Bayernov karakteristični sustav 4-2-3-1... Kovač je napravio fatalnu pogrešku podcjenjivanja Thomasa Mullera, što je uništilo momčad", navode iz Bavarian Footballa i za kraj čak i vrijeđaju Kovača.

"Najbolje što je Kovač uradio tijekom godine i pol u Bayernu je pjevanje '99 Luftballoons' na karaokama", tvrde Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak na kraju malo ublažavaju retoriku. "Kovač ima puno dobrih osobina. Primjerice, progresivne metode treninga i odlične ideje za održavanje fizičke spreme igrača. Kovač je dobar trener koji će biti još bolji", ali "njegov stil nije odgovarao Bayernu te se nisu mogli međusobno prilagoditi", zaključuju tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo