ZANIMLJIV SLUČAJ NOVE DINAMOVE ZVIJEZDE: / Osim što je potpisao neobičan ugovor, ima i čudnu situaciju s Vatrenima

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Riječ je o dečku koji je u Dinamu od svoje šeste godine, koji je omiljen među suigračima i ističe se vještinama

1.4.2020.
16:23
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Imamo poprilično neobičnu situaciju ili dvije na Maksimiru. Zaboravimo na trenutak na skandal sa Zdravkom Mamićem i Nenadom Bjelicom, kao i na pasivno agresivna priopćenja o rezanjima plaća u brojnim europskim velikanima kojima valjda pokušavaju svojim igračima dokazati da se i njihove plaće moraju smanjiti, i posvetimo se jednoj zanimljivoj akviziciji "modrih".

Naime, u jeku drastičnih rezova uzrokovanih pandemijom koronavirusa, mlada zvijezda Dinamove U-19 ekipe, Edin Julardžija, potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom. Riječ je o dečku koji je u Dinamu od svoje šeste godine, koji je omiljen među suigračima i ističe se vještinama dovoljno da s 19 godina možda i dobije priliku zaigrati s najjačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.03.2020., FC Bayern Campus, Muenchen, Njemacka - UEFA Liga mladih, osmina finala, FC Bayern Muenchen - GNK Dinamo. Edin Julardzija Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Pristao na srezanu plaću

Ovaj je plemeniti, ali opet moderni, ofenzivni vezni igrač, do sada bio na stipendijskom ugovoru, ali sada nije potpisao uobičajen profesionalni ugovor već onaj koji je u skladu s mjerama koje je donijela Uprava kluba s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti Dinama. Dakle, potpisao je za manju plaću od one predviđene.

Dinamo je Julardžiji dao skresani ugovor po kojem se Julardžija odriče trećine svojih mjesečnih primanja, a trećina će mu biti isplaćena u roku od šest mjeseci od odigravanja prve utakmice za Dinamo. Kako je prva momčad Dinama odbila je smanjenje plaća po takvom modelu ispada da je Julardžija trenutno jedini nogometaš prve momčadi koji je pristao na smanjenje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.03.2020., FC Bayern Campus, Muenchen, Njemacka - UEFA Liga mladih, osmina finala, FC Bayern Muenchen - GNK Dinamo. Edin Julardzija, Josko Gvardiol. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ostvario san

Skromni Zagrepčanin Julardžija, koji je nedavno oduševio javnost sjajnim izdanjima u juniorskoj Ligi prvaka i prekrasnom "panenkom" protiv Bayerna kojom je donio "modrima četvrtfinale tog natjecanja, ne brine za plaću, njemu je ipak najvažnije da je potpisao za Dinamo jer je time ostvario svoj san...

"Ne mogu vam opisati što za mene znači ovaj potpis. Od prvog dana i dolaska u Maksimir jedini cilj je bio igrati za prvu momčad i danas sam korak bliže ostvarenju snova. Svjestan sam vremena u kojima se nalazimo, situacije u društvu i onoga što dolazi nakon korone ali mislim da se s jednim pozitivnim stavom možemo suočiti sa svim izazovima. Hvala klubu koji vjeruje u mene, dosadašnjim trenerima i suigračima te obitelji bez koje bi ovo bilo nemoguće", rekao je Edin prilikom potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

09.08.2019., Zagreb - Maksimir. Igraliste Hitrec Kacijan. 17. Memorijani turnir Mladen Ramljak. Skupina A. Dinamo - Albanija U19. Slavlje nakon prvog gola. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što je s Vatrenima?

Prema dosad viđenom, Julardžija itekako može napraviti karijeru u Dinamu i ako se stvari ikad vrate u normalu, možda ga čeka i svijetla budućnost. Ipak, jedna stvar u cijeloj toj priči baš i nema smisla. Naime, Julardžije, kao ponajboljeg mladog dinamovca, nema među odabranicima Josipa Šimunića u U-19 reprezentaciji.

Igrao je ranije za U-17 i U-18 ekipu, dobio poziv za dvomeč Austrijom u veljači i onda misteriozno ispao s posljednjeg popisa i to baš u trenutku kada je sjajno igrao za Dinamo. Teško da se za igrača njegova kalibra ne bi moglo naći malo mjesta... No, vidjet ćemo u narednim reprezentacijskim akcijama, možda se Šimunić i predomisli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo