Zamalo čudo na Emiratesu: Arsenal pomeo Milan!

Počele su se igrati uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a prve dvije su bile vrlo uzbudljive. Nakon drame u Londonu i Lisabonu prvi su četvrtfinale izborili Milan i Benfica.

6.3.2012.
22:44
VOYO logo

Arsenal je u prvoj utakmici osmine finala protiv Milana u Italiji stradao sa 4:0, no Topnici su uspjeli napraviti dramu na svom Emiratesu.

U povijesti Lige prvaka niti jedna momčad nije uspjela nadoknaditi zaostatak od četiri gola iz prve utakmice u nokaut-fazi. Nije ni Arsenal, iako je bio vrlo blizu. Domaćin navijači su svoje nogometaše ispratili s pljeskom kojeg su zaslužili prikazanim na Emiratesu. Za razliku od San Sira...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sedmoj minuti Arsenal je u vodstvo nakon kornera doveo Koscielny. Domaćin je nastavio s napadima i opasnim prijetnjama, a u 26. minuti zabio je i drugi gol. Walcott je poveo napad po desnoj strani, ubacio prizemnu loptu, ali dosta loše. No, Thiago je jako pogriješio, ispucao je loptu točno na nogu Rosickom, koji je s nekih 13 metara pucao precizno u kut i povećao na 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 43. minuti Emirates je ponovno bio na nogama. Oxlade-Chamberlain se u prodoru našao u 'sendviču' između dvojice Milanovih igrača, Mesbah ga je srušio, a sudac je pokazao na bijelu točku. Robin van Persie vrlo sigurno je izveo kazneni udarac i povisio na 3:0.

U nastavku je Milan ipak bio dosta opasniji. Arsenal se nije odlučio na maksimalni rizik, već je bio vrlo oprezan kako ne bi primio gol i praktički ostao bez izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću šansu za poravnanje ukupnog rezultata Arsenal je zapucao u 58. minuti. Gervinho je s lijeve strane pucao, lopta se odbila od jednog Milanovog igrača, ali je Abbiati ipak uspio odbiti loptu koju je dočekao Van Persie. Najbolji Arsenalov strijelac pokušao je prebaciti Milanovog čuvara mreže, koji je sjajnom intervencijom spasio Rossonere!

Nakon toga je vratar Arsenala Szczesny umalo pokopao ambicije svog kluba. Loše dodavanje prema jednom suigraču presjekao je Zlatan Ibrahimović, ali je zapucao meč-loptu za svoju momčad. Još bolju šansu za goste prokockao je Nocerino u 77. minuti. Njegov udarac iz blizine, kada se činilo da će zabiti, Szczesny je ipak uspio zaustaviti. Arsenalovi igrači uložili su silan trud do kraja, kao u ostalom i svih 90 minuta, pretrčali su ukupno gotovo pet kilometara više od Milanovih igrača, ali do kraja ipak nisu stvorili neku izgledniju šansu za četvrti gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u samoj završnici pobijedio Benficu s 3:2, a trener ruske momčadi Luciano Spalletti je uzvrat nazvao "najvažnijom utakmicom u klupskoj povijesti".

No, Rusi nisu imali dovoljno znanja i sreće da prvi put u svojoj povijesti izbore četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pogodak na utakmici postigao je Pereira u 45. minuti, a plasman u četvrtfinale potvrdio je Nélson Oliveira na samom kraju utakmice.

http://video.rutube.ru/bbfbbdebe7a0224b78bfb54845ed4496

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu su na rasporedu dvoboji APOEL-a i Lyona te Barcelone i Bayera.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo