'OVO JE MOJ KLUB' / Zagrebački dečko zaokružio je životnu priču povratkom u Dinamo

Image
Foto: Pixsell

Brojne posudbe po Europi nisu urodile plodom

3.7.2024.
22:17
Pixsell
VOYO logo

Marko Pjaca vratio se nakon osam godina kako i sam kaže u 'svoj klub', Dinamo, iz kojeg je 2016. godine otišao u Juventus za vrtoglavih 23 milijuna eura, a taj se iznos s bonusima na kraju popeo sve do 29 milijuna eura, što ga čini Dinamovim najvećim transferom.

Image
BOMBA IZ MAKSIMIRA /

Ovo su navijači dugo čekali: Marko Pjaca vratio se kući i kreće u lov na Ligu prvaka

Image
BOMBA IZ MAKSIMIRA /

Ovo su navijači dugo čekali: Marko Pjaca vratio se kući i kreće u lov na Ligu prvaka

Pjaca je svoje prve nogometne korake napravio s devet godina te je s 14 godina krenuo okolnim putem u ZET-u pa u Lokomotivi gdje se nametnuo i ostvario transfer u Dinamo, tamo je debitirao 2014./2015. te je brzo postao ključni igrač momčadi s kojom je osvojio nekoliko naslova prvaka Hrvatske, a u zadnjem nastupu za Dinamo utakmicu je potpisao s dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Marko Pjaca u dresu Dinama

U Staru Damu je otišao nakon Europskog prvenstva 2016. godine kada je protiv Portugala obilježio utakmicu svojim driblinzima, ali nije pomogao Vatrenima da prođu u daljnju fazu natjecanja.

Zbog teške ozljede u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, 2017. godine, i ograničene minutaže u Juventusu otišao je na posudbu u Schalke 04 kako bi se do kraja sezone vratio u formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U sezoni 2018./2019., Pjaca je posuđen u Fiorentinu u talijansku Serie A gdje je pretrpio još jednu sličnu ozljedu, a u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine ušao je kao zamjena.

Na početku 2020. godine, Pjaca je posuđen belgijskom klubu Anderlecht, ali tamo se nije predugo zadržavao te je otišao na posudbu u Genou, također klub iz Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Genoe, Pjaca je nastavio s posudbama, ovog puta u Torino za sezonu 2021./2022., te je iduće sezone, 2022./2023., bio posuđen još jednom talijanskom klubu, Empoliju.

Na početku sezone 2023./2024. vratio se u Hrvatsku, točnije Rijeku te vodstvom Željka Sopića revitalizirao svoju karijeru čime je ponovno zaslužio poziv za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Po povratku u Maksimir za službene stranice kluba poručio je: "Ovo je moj klub, nadam se da će i ova epizoda u Dinamu biti uspješna kao i prošla, ako ne i bolja".

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo