ZADOVOLJSTVO MEĐU VATRENIM DEBITANTIMA: / 'Rekli su da je ovo najgora Hrvatska u povijesti, to nam je bio motiv'

Image
Foto: AFP, RINGO CHIU

Veliki su doprinos neočekivanoj pobjedi hrvatske reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Meksika u Los Angelesu (2-1) dala trojica Hajdukovih igrača.

28.5.2017.
19:07
AFP, RINGO CHIU
VOYO logo

U prvom nastupu na tlu Sjeverne Amerike hrvatske je reprezentacija, u kojoj su prevladavali igrači iz HNL-a, svladala jake Meksikance. Golove za Hrvatsku su zabili Duje Čop i hajdukovac Fran Tudor, a osim njega, predstavnici splitskog kluba u Kaliforniji su bili Nikola Vlašić te Zoran Nižić.

Image
STRAHOVALI OD SRAMOTE, DOČEKALI SENZACIJU: /

Vatreni s momčadi punom debitanata šokirali favorizirani Meksiko

Image
STRAHOVALI OD SRAMOTE, DOČEKALI SENZACIJU: /

Vatreni s momčadi punom debitanata šokirali favorizirani Meksiko

'Željeli smo se dokazati'

"Znali smo da je Meksiko odličan te smo se postavili čvrsto u obrani i čekali svoje šanse. Cijela je momčad odigrala na vrhunskoj razini. Dio meksičkih navijača nam je i zviždao te nam je to bio motiv više, željeli smo se dokazati. Premda su gotovo svi u Hrvatskoj sumnjali u nas, pokazali smo da možemo i zasluženo pobijedili", rekao je Vlašić za internetsku stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su bili jedan za drugoga, u tome je najveća tajna. Imamo igrače iz hrvatske lige, igrače iz inozemstva, ali samo zajedništvo nas je dovelo do pobjede. Svi sanjamo poziv u reprezentaciju, pogotovo za ovakve utakmice pred 60.000 navijača, a ja želim nastaviti s dobrim igrama u klubu te ću onda s pravom očekivati sljedeći poziv", dodao je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moj san je ispunjen'

Nižić je čvrsto držao hrvatsku obranu koja je u drugom poluvremenu imala puno posla.

"Iako je bilo mnogo debitanata te iako smo ispraćeni s velikom skepsom kao najgora reprezentacija u povijesti Hrvatske, odigrali smo pravu utakmicu, posebno u prvom dijelu kada smo zabili dva gola. U nastavku smo pali, ali unatoč tome zasluženo pobijedili. S obzirom da smo samo tri dana bili zajedno, mislim da smo odigrali korektno i u napadu i u obrani, a sve što smo propustili mi u obrani, pohvatao je Lovre Kalinić", istaknuo je Nižić i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je čast i ponos igrati za sveti dres naše reprezentacije, to je san svakog igrača koji se počne baviti nogometom. Moj je san ispunjen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo