VIDEO: / 'Albanac' izazvao skandal u kvalifikacijama

Kako objasniti potez koji je napravio švicarski nogometaš Granit Xhaka u utakmici protiv Albanije?

12.9.2012.
21:27
VOYO logo

Uoči kvalifikacijske utakmice između Švicarske i Albanije mediji su se zabavljali pričom kako će reagirati petorka u sastavu Ottmara Hitzfelda koja ima albansko podrijetlo. U sastavu domaćina nastupili su Shaqiri, Xhaka, Behrami, Mehmedi i Džemaili, koji su već u najavi proglašeni kao izdajnici albanske domovine.

Na stadionu se među 17 tisuća navijača našlo čak 10 tisuća koji su drukali za goste, te konstantno vrijeđali spomenutu petorku na terenu. Uz buru negodovanja Shaqiri je zabio za vodstvo Švicarske, no šest minuta prije kraja Xhaka je promašio nešto što se činilo nemogućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Xhaka je na svom Facebook profilu priznao:

"Ovo je bio težak i emotivan meč. U dosta situacija nisam uopće znao što bi napravio s loptom. Za neke sam ispao izdajnik, no ja se potpuno osjećam kao Albanac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo će biti vidjeti kakav će potez povući izbornik Hitzfeld nakon neprofesionalnog poteza svog nogometaša, no dobro za Nijemca je što je njegova momčad ipak na kraju došla do pobjede od 2:0 čime je zauzela prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo