KAKVA PRIČA / Xavi je za njega tvrdio da je najbolji igrač kultne Barcine škole nogometa: Alkohol ga je uništio pa je došao do HNL-a

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mario Rosas bio je perspektivan igrač Barcelone

4.2.2023.
16:33
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Popularna Marca je intervjuirala Marija Rosasa, bivšeg trener hrvatskog prvoligaša Šibenika. U razgovoru se osvrnuo na svoju trenersku, ali i igračku karijeru. Naime, Rosas je nekad bio pravi talent te najbolji igrač u Barceloninoj La Masiji.

Image
TALIJANSKA IKONA /

Modrićev trener se žali čelnicima španjolske lige: 'Nije uredu to što su nam napravili...'

Image
TALIJANSKA IKONA /

Modrićev trener se žali čelnicima španjolske lige: 'Nije uredu to što su nam napravili...'

No, kroz nogometne priče smo se stotinu puta uvjerili da talent nije dovoljan kako bi se uspjelo u profesionalnim vodama. Rosas nikada nije bio discipliniran te mu nogomet nije bio na prvom mjestu, a to se vidjelo prema njegovom odnosu prema treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazio je pijan na treninge, a mnogi tvrde da je svejedno i tada bio najbolji u La Masiji.

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Talent je imao, ali...

"Čak i kad je bio pijan, bio je bolji od svih igrača zajedno. Ma ne pijan, nego igrajući sa samo jednom nogom i jednom rukom. Optužili su ga u klubu za neke stvari, a ja sam uvijek govorio da je bolji od svih igrača. I to stvarno mislim", rekao je njegov bivši suigrač Pedro Alcañiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da je zbilja bio talent potvrđuje i izjava legendarnog Xavija, ponajboljeg veznjaka u povijesti nogometa i sadašnjeg trenera Barcelone: "Rosas je najbolji igrač koji je ikada trenirao i igrao u La Masiji", ispalio je trener kultnog kluba.

Image
Foto: Profimedia

Xavi Hernandez

Bivšeg trenera Šibenika opisivali su kao spoj Messija i Laudrupa, a za Barcelonu je debitirao 1997. godine. Zbog svojeg ponašanja je ubrzo potjeran iz momčadi. U Barceloni se zadržao do 2000. godine, kada je Louisu van Gaalu prekipjelo te ga se riješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je svojevremeno sa Xavijem, Puyolom, Luisom Enriqueom, Pepom Guardiolom, Arnauom, Rivaldom i mnogim drugim velikanima.

"Govorili su da ću biti zvijezda, nade su bile velike. No, meni se nije dalo igrati na posudbi u Alavesu, nisam imao strpljenja. Nisam mogao prihvatiti nogomet izvan Barcelone", prisjeća se Rosas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosas je nakon Barcelone igrao za Alaves, Salamancu, Cadiz, Gironu, Murciju i Castellon, a cijelo ga je vrijeme pratio imidž zločestog dečka. Čak je i dobio nadimak po popularnom brendu viskija. Nakon igračke karijere postao je trener te je vodio Šibenik u kratkom periodu od lipnja 2021. do siječnja 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo