ARSENE WENGER ODLAZI IZ ARSENALA NAKON 20 GODINA? / Poznaje se i njegov nasljednik

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Engleski tabloid Daily Star aktualizirao je priču o odlasku Arsenea Wengera s klupe Arsenala.

24.9.2016.
11:35
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Prema pisanju Engleza, tobi se trebalo dogoditi na kraju ove sezone, a kako se u tekstu navodi, čelnici londonskog kluba nasljednika su već pronašli u Eddieu Howeu, menadžeru koji je uveo Bournemouth u Premiership i ostao u ligi, završivši prošlu sezonu kao šesnaesti na ljestvici.

MOURINHO PORUČIO WENGERU: ‘Srest ćemo se izvan terena i tad ću ti razbiti glavu’

Sljedećeg ljeta istječe mu ugovor

Wengeru sljedećeg ljeta istječe ugovor, a kako su navijači i čelnici kluba nezadovoljni što se na naslov prvaka Engleske čeka sad već 12 godina, ozbiljno se šuška kako će Francuz dobiti otkaz u klubu. U biti, to se već duže vrijeme šuška, ali Wenger ima jake korijene u Arsenalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Wenger je prekjučer obilježio drugo desetljeće menadžerske karijere u ovom slavnom engleskom klubu. Stigao je iz Japana, a 1996. godine protukandidat bio mu je Johan Cruyff.

Jedan od najboljih menadžera lige

U sljedećih dvadeset godina, Wenger je postao jedan od najboljih menadžera u Premiershipu i postao je prvi u povijesti engleske lige koji na teren izveo momčad s 11 stranaca i bez domaće zamjene na klupi, a 2004 godine osvojio je naslov prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dvanaest godina poslije navijači su nezadovoljni. Prošle sezone, Arsenal je završio na drugom mjestu ljestvice, ali je ispao iz Lige prvaka već nakon prve faze natjecanja u skupini s Dinamom. Upravo je Dinamo prošle sezone pobijedio Arsenal na otvaranju Lige prvaka u Maksimiru s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo