Kontroverzni golman / Vratar Zvezde rođen u Kninu zaigrat će protiv Vatrenih na SP: 'Ja se opisujem kao netko tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije'

Image
Foto: profimedia.hr

Milan Borjan upisan je i u knjige rekorda kanadskog nogometa kao vratar koji ima najviše utakmica bez primljenog pogotka u povijesti reprezentacije

2.4.2022.
14:39
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je ždrijeb u Katru bio naklonjen tako da će se za prolaz u nokaut fazu boriti protiv Belgije, Maroka i Kanade.

Belgijanci su odmah označeni kao momčad koja bi s Vatrenima trebala proći skupinu zbog nevjerojatne koncentracije kvalitete koju ima u svojim redovima. Maroko je pak nagazna mina u prvom redu jer je vodi prekaljeni stari majstor Vahid Halilhodžić te će Afrikanci biti opasni čak i bez dvojice najboljih igrača koje je Vaha odstranio iz ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća reprezentacija u grupi je Kanada te je iz perspektive Vatrenih riječ o najvećoj nepoznanici u grupi. Kanađani imaju dvije velike zvijezde u ekipi, Alphonsa Davisa i Jonathana Davida koji kombinirano vrijede 120 milijuna eura na Transfermarktu.

Image
Neobičan izbor /

Predstavljena maskota Svjetskog prvenstva 2022. godine: Prisjetite se svih maskota s Mundijala

Image
Neobičan izbor /

Predstavljena maskota Svjetskog prvenstva 2022. godine: Prisjetite se svih maskota s Mundijala

Borjan prije četiri godine zapalio javnost kontroverznom izjavom

No jedan drugi član kanadske reprezentacije je ipak u fokusu hrvatske nogometne javnosti, a riječ je o vrataru Crvene Zvezde, Milanu Borjanu. Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, ali se rano preselio u Beograd te kasnije emigrirao u Kanadu čije boje brani i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borjan je u prošlosti privlačio pažnju kontroverznim izjavama vezanim za svoje podrijetlo. Prije četiri godine je u intervjuu za B92 izjavio kako nije rođen u Hrvatskoj već u Krajini, Dalmaciji.

''Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina'', izjavio je tom prilikom Borjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski rekorder

Borjan je tada otkrio i neke detalje iz svoje mladosti te odagnao mogućnost da kanadski zamjeni srpskim dresom. Vratar Zvezde prvi je vratar Kanade, a u prošlosti je bio zapažen i po sukobima s navijačima Partizana.

Za Kanadu je do sada upisao 63 nastupa, a 27.11. će se po svemu sudeći naći nasuprot Modrića i Perišića. Milan Borjan upisan je i u knjige rekorda kanadskog nogometa kao vratar koji ima najviše utakmica bez primljenog pogotka u povijesti reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo