Andrij Jarmolenko / Vlašićev suigrač otkrio kakvu agoniju prolazi: 'Kako sam bio glup! Poslao sam obitelj u Kijev, a ja sam sjedio u Londonu'

Image
Foto: AP Images

U karijeri je nastupio za Ukrajinu je nastupio 106 puta i zabio 44 pogotka, a ostvario je i impozantnu klupsku karijeru igrajući za Dinamo Kijev, Borusiju Dortmund i West Ham

24.3.2022.
12:54
AP Images
VOYO logo

Ukrajinski nogometaš Andrij Jarmolenko, suigrač našeg Nikole Vlašića u West Hamu, otkrio je u razgovoru za Youtube kanal Football 1/2/3, kako je napravio vjerojatno najveću životnu grešku samo dan prije početka rata u Ukrajini.

Rekao je kako je zabrinut i utučen jer je dan prije ruske invazije u Kijev poslao suprugu i dva sina. Oni su naposljetku pobjegli preko Poljske no njegova šira obitelj je ostala u ratnoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Suze su same išle niz lice'

“Dan prije početka ruske invazije poslao sam u Ukrajinu ženu i oba sina zato što je jedan od njih za taj dan imao zakazan liječnički pregled u Kijevu. Idućeg dana, 24. veljače, kada je sve krenulo, došao sam na trening. Nisam mogao izgovoriti ni riječ, samo sam plakao. Suze su same išle niz lice. Zamolio sam trenera da me pusti kući i onda, kada sam tamo došao, nisam znao što napraviti. Ne možete ni zamisliti kako sam se osjećao tog jutra, kolika krivnja me pritiskala. Samo sam želio trčati i zabijati glavu u zid. Kako sam bio glup! Poslao sam obitelj u Kijev, a ja sam sjedio u Londonu", prepričavao je Jarmolenko agoniju koju je proživljavao prošlog mjeseca, a onda je dodao kako mu je ipak lakše sada kad su mu supruga i djeca u Londonu.

Image
Bježe od rata /

Priča nogometaša koji je bježao iz Ukrajine: Spasio punicu poznatog influencera

Image
Bježe od rata /

Priča nogometaša koji je bježao iz Ukrajine: Spasio punicu poznatog influencera

Razumljivo je da moćni West Hamov ofenzivac nije igrao sve do 12. ožujka, jer kako sam kaže, nije bio psihički spreman za nogomet u tom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov povratak na zelene terene je bio spektakularan. Prvo je zabio Aston Villi za prvenstvenu pobjedu, a par dana kasnije postigao je i odlučujući pogodak u produžecima uzvratne utakmice osmine finala Europske lige protiv Seville.  

'Puno djece će ostati bez roditelja'

Navijači West Hama su ga ispratili ovacijama nakon obje utakmice no on otkriva kako njegova životna drama nije gotova sve dok traje rat u njegovoj domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji su sada u skloništima jer Rusi neprestano bombardiraju. Kao i svi ostali, kriju se u podrumima. Iskreno, strah me je i pričati o tome. Zato što se ne možemo svi boriti i pucati, ali svatko od nas mora napraviti sve što može kako bismo pomogli jedni drugima. Uvjeren sam da nas neće poraziti, ali znam da će, kad to sve završi, puno djece će ostati bez roditelja, puno obitelji bez domova. Morat ćemo zajedno graditi zemlju i pomagati jedni drugima", kazao je Jarmolenko koji je u istom intervjuu otkrio kako od prvog dana pomaže Ukrajincima kako bi se lakše nosili s groznom stvarnošću.

U karijeri je nastupio za Ukrajinu je nastupio 106 puta i zabio 44 pogotka, a ostvario je i impozantnu klupsku karijeru igrajući za Dinamo Kijev, Borusiju Dortmund i West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo