junak moskovske večeri / Vlašić srušio veliki Real, pa za RTL poručio: 'Najbolje od mene tek dolazi!'

Image
Foto: AP Images
3.10.2018.
16:43
AP Images
VOYO logo

Nikola Vlašić bio je apsolutno prvo ime jučerašnjeg seta utakmica 2. kolaLige prvaka. 

Na velebnom stadionu Lužnjiki u Moskvi, Nikola je već u 2. minuti pogodio za prednost protiv aktualnog trostrukog europskog prvaka Real Madrida, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro sam, malo umoran haha", reći će Vlašić na početku razgovora za RTL Televiziju. 

Vlašić je u samom startu dvoboja pratio nesigurno poigravanje obrane Reala, ubacio se ispred Varanea i Carvajala i zatim lijevicom spremio loptu u bliži kut Keylora Navasa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to fantastičan osjećaj. Pratio sam akciju, znao sam da je pas koji se Kroos spremao dati riskantan, krenuo sam prije nego je on udario loptu, i na svu sreću Kroos je loše dodao, što mu se ne događa često, ja sam sjajno reagirao i zabio gol, do kraja smo se branili, sačuvali pobjedu i nitko sretniji od mene!"

Tvoj trener je nakon utakmice rekao da je raniji gol stvorio pritisak, ali i kako vas je oslobodio. Jeste li vjerovali da možete izdržati bez da Real zabije pogodak? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerovali smo, naš trener je vodio BATE Borisov i ima iskustvo pobjeđivanja velikih momčadi, pobijedio je Bayern München u Ligi prvaka 3:1. Zna igrati protiv velikih momčadi, znali smo da Real voli igrati s posjedom u nogama i da će ostaviti puno prostora u svojoj polovici, eto srećom mi smo to iskoristili na najbolji mogući način. Ne igraju imena na dresu, igraju igrači, nogometaši, ljudi i uvijek je sve moguće."

Dolazak u Moskvu za tebe je bio pun pogodak, preporodio si se. Kakvu ti je ulogu dao trener u novom klubu, jer vidimo da je očito velika? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, imao sam nekoliko ponuda za posudbu, i svaki trener je imao svoje zamisli. Međutim, u razgovoru s Goncharenkom stvarno sam osjetio da me doista vidi na mojoj poziciji, da će mi dati veliku ulogu, da ću igrati svaku utakmicu. Naravno, očekivalo se da igram dobro svaku utakmicu i tada moje uvrštavanje u prvu postavu ne bi trebalo izostati. I eto, zasad je doista tako i prezadovoljan sam. Zna se prilagoditi svakoj momčadi, ja sam imao sreću da mu je jučer zamisao bila da kontre idu preko mene i eto, mogu reći da je Bjelorus stvarno odličan trener."

Jesi li se nadao da bi ti ovo mogao biti rođendanski poklon, gol i rušenje Reala usred Moskve? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam se nadao, u svaku utakmicu ulazim očekujući i priželjkujući pobjedu, zato sam i sportaš, dajem sve od sebe. Mlada smo momčad, ali pokazali smo zube, pokazali smo da se male momčadi ne trebaju podcjenjivati. Ovo je stvarno najljepši poklon za rođendan."

Everton ili CSKA? Kakve su ti želje, sanjaš li vratiti se u Premiership ili ti je ovdje dobro? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se osjećam dobro. Od trenera preko klupskog osoblja do navijača, svi se prema meni ponašaju sjajno. CSKA je sada moj dom, Everton je odlučio da nema mjesta za mene, ja sam našao momčad gdje igram, gdje sam zadovoljan i sad razmišljam samo o tome."  

Reprezentacija je iza vrata, trenutno si na popisu Nenada Gračana za mladu vrstu, sve više i više se vrši pozitivan pritisak na izbornika Dalića, kako gledaš na poziv za A selekciju? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo se zaista čuli dok sam bio u Evertonu, prestao sam igrati i to je bilo razumljivo, Dalić ima igrače koji igraju i koje je pratio. Razmišljam samo o mladoj reprezentaciji i mislim da možemo napraviti velike stvari na nadolazećem Europskom prvenstvu. Dugo nismo bili na velikom natjecanju, ali ovo je generacija strašnih igrača i stvarno se nadam da ćemo ovog puta prekinuti tu tradiciju."

Iz Moskve se sigurno prati što se događa u Splitu. Kako gledaš na situaciju u svom matičnom klubu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, zaista cijelo vrijeme pratim Hajduk, sve što se ondje događa, sigurno da im je bio početak sezone gadan, no sad su se konačnop stabilizirali, bod protiv Dinama nije loš, Dinamo je stvarno jak ove sezone. Znate kakvi su naši ljudi, ali mislim da Dinamo možda nikad nije bio jači, i mislim da je Hajduk ostvario dobar rezultat i nadam se da će tako nastaviti." 

Sadašnji Nikola Vlašić - jesi li zadovoljan svojom formom ili će doći i tvoje bolje predstave? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da će doći i bolje moje predstave, sto posto. Znam koji su moji nedostaci i na čemu moram raditi. Svi kažu da sam u nekoj formi, a ja mislim da samo mislim da pokazujem ono za što sam sposoban. Mislim da i kad sam igrao u Evertonu da je bilo isto. Bili su loši rezultati i gubili smo utakmice, ali ja sam igrao standardno. Onda je došao novi trener i tu je uvijek teško, on ima svoje omiljene igrače, svoju viziju. Ali, najbitnije mi je da sam našao sredinu u kojoj igram i u kojoj sam na svojoj poziciji, mislim da ovo nisu moji limiti i da ću samo biti bolji!" 

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo