VATRENI SE VRAĆA U ENGLESKU / Vlašić prelazi u redove hit-kluba Premier lige i to za golemu cifru, ali tamo ga čeka opasna konkurencija

Image
Foto: Profimedia

Vatreni bi trebao zarađivati oko četiri milijuna eura i potpisao bi ugovor na šest godina

29.8.2021.
14:10
Profimedia
VOYO logo

Činilo se da će hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić na kraju ipak ostati u moskovskom CSKA, ali do kraja prijelaznog roka možda ipak ostvari veliki transfer. Naime, Guardian ekskluzivno piše kako bi Vlašić mogao završiti u West Hamu.

West Ham, koji 16. rujna igra protiv Dinama u prvom kolu Europa lige, navodno je u posljednjoj fazi pregovora s Rusima i Englezi tvrde kako će posao biti završen do kraja prijelaznom roka, koji završava u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"David Moyes traži igrača koji bi mu donio širinu u momčadi, budući da ga ove sezone čeka i Europa liga. West Hamov trener jako želi Vlašića, koji je strašno napredovao od 2017., kad je neuspješno došao u Everton. Ovaj 23-godišnji hrvatski reprezentativac igrao je na Euru i u West Hamu vjeruju da je sad spreman za zahtjeve Premiershipa. Posao s Rusima je blizu finalizacije, a West Ham bi trebao platiti 30 milijuna eura te još osam milijuna kroz bonuse", navodi tako Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imat će veliku konkurenciju

West Ham je planirao kupiti Jessea Lingarda koji je prošle sezone briljirao u njihovom dresu na posudbi iz Manchester Uniteda, ali im je bio preskup pa su se okrenuli Vlašiću.

"West Ham je razmatrao kupnju Jessea Lingarda od Uniteda, budući da je engleski reprezentativac briljirao prošle sezone te da neće igrati kod Olea GunnaraSolskjaera. No, klub je odustao jer mu je 30 milijuna eura bilo previše, a za taj novac će radije dovesti pet godina mlađeg Vlašića, koji mu se definitivno više isplati. Moyes mjesecima govori da mu treba veća konkurencija u napadu, gdje se oslanja samo na Michaila Antonija koji igra sjajno, ali je često ozlijeđen. Špicu ne može naći, pa se orijentirao na poziciju polušpice i tu vidi Vlašića kao rješenje", navodi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdnje Guardiana potvrdio je i slavni talijanski novinar Nicolo Schira, koji je na Twitteru objavio da je Vlašić već sve dogovorio s West Hamom. Vatreni bi trebao zarađivati oko četiri milijuna eura i potpisao bi ugovor na šest godina, a isto tako tvrdi da će 15 posto od transfera pripasti Evertonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Vlašića u hit-klubu engleskog Premiershipa čeka golema konkurencija. Na pozicijama na kojima on igra West Ham ima Jarroda Bowena, Pabla Fornalsa i Saida Benrahmu, a svi su oni u dobroj formi ove sezone. Inače, West Ham je trenutno prvi na ljestvici Premier lige sa sedam bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo