VLAŠIĆ NASTUPIO U DRAMATIČNOM REMIJU: / Southampton do 95. imao ostanak u ligi, čudesni WBA nastavio niz protiv Spursa

Image
Foto: AFP

Bivši nogometaš Hajduka nastupio od prve minute protiv Southamptona

5.5.2018.
20:45
AFP
VOYO logo

U posljednjem susretu subotnjeg programa 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton i Southampton su na Goodison Parku igrali 1-1 (0-0), a hrvatski veznjak Nikola Vlašić je za domaće igrao do 58. minute.

STOKE NAKON 10 SEZONA U DRUGOJ LIGI: Prekrasan gol Shaqirija nije pomogao, u 86. minuti im je zapečaćena sudbina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti, koji se bore za ostanak u ligi, poveli su preko Redmonda (56) i tu prednost držali doslovno do posljednjeg trenutka susreta, samo da bi udarac Daviesa (90+6) s više od 20 metara na putu prema mreži pogodio braniča Southamptona Romeua u nogu, lopta je stoga promijenila smjer i završila iza leđa nemoćnog McCarthyja.

Southampton je ovim bodom doduše izašao iz zone ispadanja, sada je 17. sa 33 boda, koliko ima i 18. Swansea City, no Southampton ima bolju razliku pogodaka (minus 19 u odnosu na minus 26). Ipak, za ova dva kluba ključan za ostanak bit će međusobni dvoboj u utorak u zaostalom susretu 31. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/tzlfe

WBA iznenadio Tottenham

Gol Daviesa zadržao je izglede u ostanak i West Bromwich Albionu koji je ranije u subotu na svom terenu svladalo Tottenham Hotspur sa 1-0 (0-0). Do treće pobjede i 10. boda u posljednja četiri nastupa WBA je stigao pogotkom bivšeg igrača Tottenhama Livermorea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Tottenham je ostao četvrti sa 71 bodom, jednim manje od trećeg Liverpoola, a pet više od petog Chelseaja. Everton je, pak, osmi sa 49 bodova, pet manje od sedmog Burnleya, a pet više od devetog Leicestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBA je prije više od mjesec dana praktički bio otpisan, no pobjedama protiv Manchester Uniteda, Newcastle Uniteda i Tottenhama te bodom protiv Liverpoola stigao je u poziciju da ima priliku u posljednjem kolu izboriti ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBA je trenutačno 19. sa 31 bodom, dva manje uz utakmicu više od Southamptona i Swansea Cityja. WBA će ostati u igri za ostanak do posljednjeg kola koje se igra sljedeće nedjelje samo ako Swansea i Southampton u utorak remiziraju. Čak i u tom slučaju WBA će u posljednjem kolu morati u gostima pobijediti Crystal Palace i nadati se domaćim porazima Southamptona protiv Manchester Cityja i Swanseaja protiv Stoke Cityja.

Ostanak potvrdio bivši klub Slavena Bilića

Swansea je u subotu izgubio na gostovanju kod Bournemoutha sa 0-1 (0-1), a strijelac je bio Fraser (37). Tom pobjedom Bournemouth je izborio ostanak jer je stigao do 41 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostanak je i teoretski u subotu izborio i West Ham United koji je pogocima Joaoa Marija (34) i Noblea (64) sa 2-0 81-0) kao gost nadigrao Leicester City. West Ham je sada 15. sa 38 bodova, dok je Leicester deveti sa 44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo