zlatko kranjčar za rtl danas / 'Vjerujem u povratak Dinamovih navijača, a Hrvatska ima pravo razmišljati o finalu Eura'

Zlatko Kranjčar dao je intervju za RTL Danas, u kojem je rekao što očekuje tijekom svog angažmana

24.6.2016.
19:06
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik hrvatske reprezentacije ponovno je imenovan trenerom zagrebačkog Dinama. 

Modri su u četvrtak objavili vijest na svojoj službenoj stranici, a Cico je u petak ima i službeno predstavljanje pred medijima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ekskluzivni intervju bivši miljenik navijača 'modrih' dao je za RTL Danas, u kojem je otkrio što očekuje tijekom svog angažmana. 

Zlatko, kako je ponovno se vratiti u Dinamo? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da se emocije probude, pogotovo nakon 18 godina od povratka u vaš klub. Ovdje sam odrasao, od devete godine sam vezan uz klub, karijeru sam ovdje proveo do 28. godine, kasnije sam bio trener kluba. Ipak, sve te emocije su u granicama jer ovo je velika obaveza, i odgovornost mora prerasti emocije, morate razmišljati o tome što ljudi što su vas doveli očekuju od vas."

Sigurno je da će Dinamo biti kvalitetan kao i pod vodstvom Zorana Mamića. Treba biti usmjeren prema rezultatu, dakle obrani titula Kupa i prvenstva, sa velikom vjerom u nastup u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, gdje cilj uvijek mora biti ostati u natjecanju do proljeća. Dinamo će naravno, pokušati igrati atraktivno, kako je uostalom igrao i prošle sezone, no uvijek ima prostora za napredak, a tada će doći i rezultati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li zadržati Pjacu, Roga i Ćorića s obzirom, pogotovo nakon ovakvog Europskog prvenstva?

"U razgovorima sam dobio dojam da oni svakako ostaju, barem za kvalifikacije koje su nam vrlo bitne. Sigurno da će se u tim utakmicama poboljšati njihova kvaliteta i povećati interes klubova. No, oni su vezani ugovorom i morat ćemo dobro odvagnuti s obzirom na naše ciljeve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li u vidu neka pojačanja?

"Nisam bio opsjednut njima, vidjet ću to kroz treninge, no mogu reći da Dinamo već sada ima veliku kvalitetu, u ovom trenutku ne razmišljam o njima, ali ako se kroz početne utakmice pojavi potreba za nekim pojačanjem, nadam se da ćemo se moći dogovoriti s upravom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite, mogu li se navijači vratiti na maksimirske tribine?

"Mislim da mogu, možemo usporediti reprezentaciju koja je imala te probleme, međutim sjajna igra i atmosfera u ekipi, dobro vođenje ponovno je ujedinilo navijače iz Lijepe naše i to je divno vidjeti. Pustimo ovaj mali ispad, mislim da nas je on još više ojačao. Ja se istoj stvari nadam i što se tiče Dinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća snaga Hrvatske je u momčadi, kompatibilnosti igrača, imaju veliku želju da ponove rezultat koji je ostvarila generacija Vatrenih. Vještina je i u dobrom vođenju Čačića, a individualnost naših igrača često presudi u odnosu na protivnika. Zato bez obzira na Ronalda i Nanija, ja očekujem da naši igrači koji imaju iste te kvalitete nadigraju Portugal i izbore četvrtfinale."

Spominje se i finale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da treba ići korak po korak, no nema sumnje da ima potencijala, ovi rezultati i zanos koji je prisutan im daje za pravo da razmišljaju o tome. No iako ne uspiju, mislim da su već sada pokazali puno i da im nećemo zamjeriti. U ovu utakmicu mogu ući rasterećenije i odgovornije u stvaranje daljnjih rezultata." 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo