VJEROVALI ILI NE, HRVATI DOMINIRAJU EUROPOM: / Čudesni Haaland uvjerljivo prvi strijelac, a iza njega su naši zaboravljeni napadači

Image
Foto: Profimedia

Hrvat je zabio 14 golova u 17 utakmica i još je namjestio šest golova

12.11.2019.
9:53
Profimedia
VOYO logo

Trenutno najučinkovitiji napadač u Europi je mladi Norvežanin, Erling Haaland iz RB Salzburga. On je na prvo mjesto izbio nakon što je za svoju ekipu u 14. kolu austrijske lige zabio još jedan hat-trick ove sezone. Haaland je, prema Transfermarktu, trenutno na 26 golova i šest asistencija u 18 utakmica, dakle sve skupa je sudjelovao u nestvarna 32 gola ove sezone.

No, zanimljivo je i ono što slijedi, odnosno, tko slijedi. Prvi iza njega je napadač Rangersa, Alfredo Morelos, koji je u 25 utakmica upisao 21 gol i ostvario još sedam asistencija. Zatim je Myron Boadu iz AZ-a, te Odsoone Edouard iz Celtica, koji su zabili 14 golova i deset asistencija, odnosno 12 golova i 12 asistencija u 22 i 24 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laziov Ciro Immobile i Leipzigov Timo Werner slijede sa 16 golova i pet asistencija i 15 golova i sedam asistencija u 15 utakmica.

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

02.08.2012., Stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk Split - FC Inter Milano. Ante Vukusic. Photo: Tino Juric/PIXSELL

Vukušić i Vizinger postali hit

Jedini napadač koji može stati uz rame Haalandu jest poljski golgeter Robert Lewandowski iz Bayerna. On je u 18 utakmica zabio 23 gola, ali nema niti jednu asistenciju. Međutim, ako se gleda samo učinak u ligama, Lewandowski je bolji od Haalanda sa 16 golova na svom kontu u odnosu na Haalandovih 12. Potom je drugi Ciro Immobile sa 14 golova, a on je izjednačen s jednim hrvatskim napadačem, već pomalo zaboravljenim, Antom Vukušićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je za svoju Olimpiju zabio 14 golova u 17 utakmica i još je namjestio šest golova. Valja spomenuti kako je na 12. mjestu te ljestvice strijelaca i još jedan Hrvat. Mladi 21-godišnji Dario Vizinger. On je u 16 utakmica za Celje zabio 11 golova i još četiri namjestio.

Zanimljivo je istaknuti i kako je Vukušić trenutno najbolji asistent među Hrvatima u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo